Bandićev kladioničar Gradu duguje 261 tisuću kuna

Autor: Sanjin Španović 12/22/2009 1:36

Darko Turopoljac, građevinski poduzetnik koji se prošle godine u 20 tisuća eura kladio sa svojim prijateljem Milanom Bandićem, duguje Gradu Zagrebu za komunalne doprinose 261.142,65 kuna. Dug je napravila Turopoljčeva tvrtka Dija graditeljstvo još u svibnju 2004. godine kada je na Gramači gradila stanove. Dug je tada iznosio 208 tisuća kuna, no, nakon pet godina kamata dug se popeo na više od 260 tisuća kuna.

Turopoljac je taj dug demantirao, no ipak je najavio da će provjeriti još koji puta postoji li možda taj dug.

– Valjda bih ja kao direktor znao za taj dug. Ali budem odmah sutra provjerio da mi nešto nije promaklo – kratko je rekao Turopoljac koji je pokušao prvo se izvući na Božić i vrijeme opraštanja.

-.-Ivana Magdić-.-Taj građevinski poduzetnik za javnost je bio potpuno nepoznat dok nije u kafić Desetka u Staroj Vlaškoj Bandiću donio kovčeg pun kovanica kao isplatu za izgubljenu okladu. Taj se dvojac u 20 tisuća eura kladio na jednu od tadašnjih nogometnih utakmica Lige Prvaka.

Ubrzo nakon toga, u javnost su dospjele i ostale pikanterije iz dugogodišnje suradnje Bandić-Turopoljac.

Tako je Turopoljac tada u jednom razgovoru s novinarima sam iznio podatak i argumentirao ga dokumentacijom kako je samo sa Gradom Zagrebom radio poslove vrijedne 60 milijuna kuna.

Turopoljac je radio i sa gradskom mega tvrtkom Zagrebačkim holdingom s kojim je surađivao na poslovima ‘teškim’ više od deset milijuna kuna. Među tim poslovima se izdvaja popravak 300 metara tramvajske pruge vrijedan 4,6 milijuna kuna.

Najveća mrlja na Turopoljčevoj karijeri jest trgovanje nekretninama. Naime, u lipnju 2007. godine Uprava Kraša dogovorila je susret s gradonačelnikom Milanom Bandićem, na kojim je u ime Poglavarstva bio i Slobodan Ljubičić, iz Kraša predsjednik Uprave Nadan Vidošević i prokuristica Marica Vidaković.

Tema sastanka bila je kako Grad može pomoći Krašu da pronađe novu lokaciju na koju bi preselili proizvodnju iz maksimirskih Ravnica. Ljubičić je na tom sastanku ponudio Krašu zemljište u Resniku. No, to zemljište nije u vlasništvu Grada, nego privatnih poduzetnika, zemljišnih mešetara koji su parcele otkupljivali od starosjedilaca, dobivali od Grada prenamjenu iz zelene zone u građevinsku, i onda ih, okrupljene, ponudili na prodaju po puno većoj cijeni.


Sastanak je završio dogovorom da Kraš pogleda tu lokaciju, a Bandić je rekao da će im se netko oko toga javiti. Za nekoliko dana Krašu se javio – Darko Turopoljac.

>> Pročitajte tko sve Gradu duguje 416 milijuna kuna za komunalije

>> Pročitajte kako su gradski oci potrošili obveznice kao pijani milijarderi