Bandić Zagrepčanima i Bozaniću slao istu čestitku

Autor:: M. M. 12/24/2009 11:59

U povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, gradonačelnik Milan Bandić uputio je stanovnicima glavnoga grada prigodnu čestitku.

U tome ne bi ni bilo ništa neobično, da na portalu Zagrebancija jučer nismo objavili Bandićevu čestitku kardinalu Bozaniću, koja je na dlaku ista onoj koju sad zagrebački gradonačelnik upućuje Zagrepčanima. Iako ima nekoliko izmijenjenih detalja, više od polovice teksta je ipak podudarna u dvije čestitke.

Iz toga je neizbježno zaključiti kako građani Zagreba i nisu prevelika inspiracija gradonačelniku za jednu originalnu čestitku, već je za njih dovoljno iskoristiti popularan i spasonosan copy-paste alat.

Ovdje možete pročitati kako je Bandić čestitao Bozaniću, a slijedi tekst Bandićeve čestitke Zagrepčanima:

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

Božićni blagdani vrijeme su obiteljskog okupljanja i prijateljskog susreta s čovjekom i Bogom, bez obzira na naciju, vjeru ili ideologiju. U ove blagdanske dane pozvani smo, ma kakvu službu obnašali, hrabro svjedočiti iskonske ljudske i kršćanske vrednote i živjeti ih u duhu povjerenja i međusobnog uvažavanja, staviti ih u službu općeg dobra, a ne sebičnih i osobnih interesa!

Pozvani smo na zajedništvo, solidarnost, razumijevanje, dobrotu i ljubav.

Poruke Božića posebno nas obvezuju da poštujemo dostojanstvo svakog čovjeka i obitelji, da posebno brinemo o slabijim i nemoćnim članovima našeg društva i da predano izgrađujemo sretniju budućnost u našem gradu i u zajedničkoj nam domovini!

S tom nadom i vjerom, svima vama, svim kršćanima i ljudima dobre volje, želim sretan Božić, a u novom ljetu mir i dobro!