Bandić se nada pozitivnom odgovoru Kaptola

Glas naroda ipak je pobijedio jer crkva u parku na Savici neće se graditi. Točnije, gradit će se nekoliko metara dalje, u blizini gradskih vrtova. Podsjetimo, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja poništilo je lokacijsku dozvolu za gradnju Župnog centra blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici. Time je poništena i dozvola koju je Grad Zagreb izdao prošle godine, a gradonačelnik se nada pozitivnom odgovoru Kaptola.

– Nalazimo se na lokaciji gradske parcele na koja će se ponuditi Kaptolu da se sagradi crkva blaženog Alojzija Stepinca. Radi se o parceli od 5.500 kvadrata. Odavde prema vrtovima, dovoljno maknuto od kuća radi parka koji treba sagraditi. Od parka prema vrtovima odavde 50 metara će biti crkva. Očekujem odgovor Kaptola i mislim da će ovo biti u redu jer nema bolje pozicije – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Deset godina tražilo se rješenje, istaknuo je gradonačelnik, a ako bude trebalo, otkupit će još zemljišta. Prostorni plan Grada Zagreba nalaže da na svakih 5 000 stanovnika ide jedna crkva. Mjesni odbor Trnjanska Savica ima osam i pol tisuća stanovnika, a kad se tome pribroji susjedni mjesni odbor koji također nema crkvu, ta brojka iznosi preko 11 000 stanovnika, zato je nužna crkva u ovom dijelu, rekli su iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.