Bandić se dosađivao zbog pakta Čovića i SDP-ovaca

Vidoje Bulum i Milan Bandić

Autor: Sanjin ŠpanovićAutor:: Stjepan Marković 9/27/2011 8:47

Zastupnici SDP-a odlučili na sjednici Skupštine potpuno ignorirati Milana Bandića i sva svoja pitanja uputiti Ivi Čoviću, predsjedniku Uprave Zagrebačkom holdinga. Iako je na prvi pogled riječ o neugodnim pitanjima prema svom stranačkom kolegi, Čović je za ta pitanja već prije pripremljen kako bi znao dati željene odgovore.

– Da, želja nam je potpuno ignorirati Bandića i ne dozvoliti mu da govori i radio šou za govornicom. Svjesni smo da to ne možemo u potpunosti provesti jer će ga neki drugi zastupnici sigurno nešto upitati, ali poruku ćemo mu sigurno i tako poslati. S druge strane, želja nam je i da se konačno daju odgovori na pitanja o stanju u Holdingu i aktualnim pitanjima – rekao nam je naš sugovornik iz SDP-a.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Ivo Čović, predsjednik Uprave HoldingaKako doznajemo, Čović nije branio nikakva pitanja da mu se postavljaju, dapače inzistirao je na što jačim napadima kolega, no želio je znati temu pitanja kako bi se pripremio za odgovore.

Zbog dogovora na relaciji Čović – SDP sam aktualac prošao je poprilično mirno uobičajenih prepucavanja. Svađe je jedino bilo između HDZ-ovaca i Tatjane Holjevac, potpredsjednice Gradske skupštine, oko poštivanja Poslovnika.

Dvije faze povijesti Holdinga

Žestoki sukob izbio je između Božice Šolić (HDZ) i Holjevac oko naknadi koje prima potpredsjednica. Šolić je tražila da Gradski kontrolni ured prekontrolira njezina primanja. Pitala je kako je moguće da Holjevac ima veća primanja od predsjednice Vlade.

Čović je jedva dočekao pitanja pa je tako kazao da nema ništa protiv da se napravi neovisna revizija nad poslovanjem Holdinga. Povijest te tvrtke podijelio je u dvije faze, u prvoj je stara uprava zadužila tu tvrtku za 7,48 milijardi kuna, a drugoj fazi je nova uprava krenula s vraćanjem tih kredita. Istaknuo je kao je dio kredita koji je dignula bivša uprava potrošen nenamjenski.

Čović je pitanja iskoristio za hvaljenje uspjeha Holdinga pa je naveo da su krenuli u provjeravanje nelegalnih priključaka. Istaknuo je da od su nakon Vodoopskrbe i odvodnje krenuli provjeravati i Gradsku plinaru, gdje do sada nisu našli nikakvu nepravilnost.

Bandić jedva dočekao da odjuri na govornicu

Jedini SDP-ovac koji nije poštivao dogovor o nepostavljanju pitanja Bandiću bio je Dragan Korolija Marinić koji je gradonačelnika pitao zašto ga se nije informiralo oko radova na asfaltiranju prometnica na Črnomercu gdje je on predsjednik Vijeća Gradske četvrti. Bandić je
kazao kako će odsada Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno planiranje, komunalne poslove i promet, o radovima obavještavati samo njega.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Bandić je inače veći dio aktualca sjedio, dosađivao se i čekao da ga nešto pita. Tako je odjurio za govornicu kada je Vesna Brezić (HSU) postavila pitanje za asfaltiranju cesta u zagrebačkim naseljima. Iako je ona primarno tražila odgovor od Holdinga i Zagrebačkih cesta Bandić je odmah otišao dati odgovor na ovo pitanje.

Pitanje za Bandića imao je Nenad Matić (HSS), kojeg je zanimalo zašto se ne gradi vrtić u Kajzerici. Podsjetio je kako je isto pitanje postavio 2010. te mu je tada rečeno da će se taj vrtić graditi 2011.

– Godina je pri kraju, a od vrtića nema ništa – rekao je Matić.

Bandić mu je kazao kao su ove godine pripremili novac za dokumentaciju te da traže partnera koji bi izgradio vrtić i školu u tom naselju te ih kasnije prodao Gradu. Kada će biti izgrađeni nije rekao, već je kazao da će to biti u narednim razdobljima.

Izravan prijenos sjednice Skupštine možete pratiti na programu Jabuke TV.

TIJEK DOGAĐAJA PRATITE NA NAŠEM PORTALU!