Bandić: Palmotićeva će izgledati kao cura koja je spremna za udaju

Grafitima u Gradu Zagrebu konačno bi se trebalo stati na kraj, i to uspostavom baze podataka o grafitima, točnije izradom gradske karte grafita. Tijekom ožujka zaprimljeni su podaci koji se odnose na lokacije s grafitima na području svih gradskih četvrti, što dovodi do brojke 394.

– Kada se donese odluka o antigrafitiranju gdje isto tako predviđena obaveza izrade karte, onda će komunalni redari sukladno Odluci o komunalnom redu krenuti u obilazak grada i popunjavati kartu grafita – rekla je pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Tatjana Operta.

A stvari bi trebale ovako funckionirati:

– Kada se napuni karta grafita, komunalni redar dođe do upravitelja zgrade ili suvlasnika, ostavi im obavijest da su dužni održavati vanjski izgled zgrade i za to je normalno propisana kazna u Odluci o komunalnom redu. Onda nakon stupanja Odluke o antigrafitima, upravitelji zgrade mogu sukladno toj odluci gdje će se utvrditi postupci sufinanciranja, uklanjanja grafita i stavljanja antigrafitnog premaza, krenuti u proceduru sukladno donesenoj odluci na Skupštini – dodala je Tatjana.

Ta odluka naći će se već 19. travnja na skupštini Grada Zagreba, a grafitima u smislu odluke smatrat će se svi znakovi, slike i natpisi koji se ispisuju ili urezuju po vanjskim dijelovima objekta bez suglasnosti vlasnika objekta. Gradonačelnik, uz fasade, ovo navodi kao najveći projekt u Gradu.

– Nema sreće dok se Palmotićevom ne stave skele s lijeve i desne strane i tako u paketu. Kad se skinu skele za godinu dana, to je nekih 920 metara, onda će Palmotićeva izgledati kao cura koja je spremna za udaju, umivena čista, čedna i sve ostalo što treba biti – slikovito je opisao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ako je vjerovati gradonačelniku, Zagreb bi trebao biti baš po mjeri čovjeka, pa čak i ljepši od Beča.