Bandić: “Nitko se nije rodio u Gradu, kome smanjenje plaća ne odgovara, neka ide!”

Zaposlenici Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga morat će ravnomjerno podnijeti teret krize, najavio je zagrebački gradonačelnik.

Broj nezaposlenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje raste iz dana u dan, a oni koji su svoja radna mjesta sačuvali, suočavaju se sa smanjenjem plaća. Uštede, posebice nakon medijskih natpisa o “bankrotu” Grada, nisu zaobišle ni zaposlenike Grada Zagreba.

“Mogu vam unaprijed reći da će biti smanjenja plaća, zaposlenici Gradske uprave i Holdinga moraju ravnomjerno podnijeti teret krize na leđima kao i svi drugi građani”, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je u javnosti prozvan zbog naputaka koje je poslao, a kojima “naređuje” da svi sutra dođu na posao.

“Ne može se od kuće voziti kamion, biti komunalni ili prometni redar. Svi koji moraju, trebaju biti na poslu, krivo ste shvatili naputak. Tko radi, radi, tko je na bolovanju je na bolovanju, tko je na godišnjem odmoru neka odmara. Ostali zaposlenici se “čenđaju”, opravdao se Bandić.

Kako je i najavljeno, ovih se dana ide u pregovore gdje će se utvrditi postotci smanjenja plaća. Za one koji u ovim trenutcima rade, navodno smanjenja plaće neće biti.

“Koliko tko bude radio toliko će biti plaćen. Nitko se nije rodio u Gradu niti se s Gradom vjenčao. Ako je, to se može razvjenčati, pa neka posao traži na tržištu”, zaključio je Bandić.