Bandić negira nepravilnosti u vezi financiranja

Predsjednički kandidat Milan Bandić zadobio je pljesak svojih pristaša

Autor:: N.I. 1/28/2010 18:38

-.--.-Nakon novinskih natpisa o potrošenoj količini novaca za predsjednički kampanju Milana Bandića, stigao je svojevrsan demant iz Izbornog stožera Milana Bandića upućen medijima. Razlog su naveli netočne i učestale interpretacije o financiranju predsjedničke kampanje nezavisnog predsjedničkog kandidata Milana Bandića.

Navode da je izborni stožer Milana Bandića u potpunosti je poštovao sve odredbe Zakona o financiranju izborne promidžbe za izbor predsjednika Republike Hrvatske, bez ikakvih primjedbi mjerodavnih tijela. Te da su ispunili i sve dobivene Naputke Državnog izbornog povjerenstva o dostavi podataka o visini i izvorima sredstava korištenih u promidžbi i to ne samo u mjeri koju propisuje Zakon, već i više. Ističe se još da je nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić jedini tijekom kampanje sustavno na svojoj internetskoj stranici izvještavao o svim donatorima i to s punim podacima, u mjeri u kojoj su nam oni bili dostupni.

– U završnom izvješću, sukladno naputku DIP-a, obuhvaćeni su svi izvori prihoda za razdoblje od otvaranja računa, 4. studenog 2009., do dana održanja II kruga izbora, 10. siječnja 2010., te evidentirani svi troškovi. Smatra se da je pokazana nastala razliku od 6.660.018,85 hrk, a da se razlika namirila u posljednjih 17 dana – dodaju iz Izbornog stožera.

>>>PROČITAJTE: Bandić je u kampanji trošio kao pijani milijuner