Backo Mini Express donosi Božićnu bajku na mini tračnicama s obiljem sadržaja za velike i male ljubitelje vlakova

Backo Mini Express, peta najveća maketa željeznice u Europi, postavljena u Gundulićevoj ulici 4, svoja vrata otvara 29. studenog

Foto: Press materijal

Od 29. studenoga peta najveća maketa Europe pripremila je za Advent u Zagrebu obilje turističkih rariteta – maketom će voziti više nego ikada do sada kompozicija vlakova, njih čak 130. U odnosu na prošlogodišnji Advent proširen je prostor, tako da će ove godine biti više od 1 500 tračnica na više od 350 četvornih metara prostora.

– Od sadržaja koje smo premijerno pripremili svakako je postavljeno ‘srce Zagreba’, znači sami centar glavnog hrvatskog grada u umanjenom prikazu i to za vrijeme Adventa odnosno najljepšeg božićnog sajma u Europi, sa svim svojim sadržajima, a na maketi ćemo održavati i FIS utrku koju vozi i naša Janica Kostelić – najavio je novitete Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Ovog Adventa maketom se kreću, uz vlakove, obilje mini automobila, autobusa, kamiona, ali i pješaka koje pokreće indukcijska struja, što imaju samo još dvije makete u Europi. Cijeli sadržaj makete ukomponiran je vizualno i zvukovno u blagdansku dekoraciju, ozračje i sadržaje kako i dolikuje Adventu.

Najpopularniji sadržaj na maketi su Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom. Tu je naravno vrlo popularno svim posjetiteljima i klizalište na Tomislavovom trgu koje je ove godine prošireno s brojnim sadržajima te ozračjem Adventa.

– Kao i prošle godine i ove smo sezone na klizalište „doveli“ brojne klizače, ali i promatrače. Maketa je ove godine bogatija i za poseban lift koji vozi vlakove s jedne etaže makete na drugu čime smo povezali dvije razine našeg izlagačkog prostora bez problema u prometu – pojasnio je maketar Antun.

Božićna bajka na petoj najvećoj maketi Europe posebne sadržaje nudi i za malene posjetitelje, koji će moći samostalno voziti vlakove i njima upravljati na dvije posebno postavljene sadržajne cjeline. Također za naše najmlađe iznad tri godine starosti, organizatoru su pripremili modele maketa koje mogu kupiti i sami slagati kod kuće, prema vlastitim inovacijama, mašti i volji, a uz puno ljubavi za mini vlakove.

Posjetite adresu Gundulićeva 4 u Zagrebu svakog dana od 10 do 22 sati, tijekom najljepšeg božićnog sajma i provjerite blagdanske sadržaje na maketi ovog Adventa u Zagrebu.