Apsurdni stupići kod Medicinskog fakulteta

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 4/21/2016 17:34

Parkirna mjesta, a posred njih postavljen –  niz stupića. Apsurdna je to slika pored Medicinskog fakulteta i Kliničkog bolničkog centra ‘Zagreb’ na zagrebačkoj Šalati.  Takav prizor  svakodnevno ostavlja začuđenim brojne vozače, ali i prolaznike.

– Smiješno izgleda. Često prolazim tuda i uvijek se pitam čemu služe ti stupići jer ovako i onako automobili su na svakom ćošku – zbunjen je bio prolaznik.

– Nema mi ovo baš smisla. Zbog tih stupića automobili se ne mogu parkirati. Tko je to i zbog čega postavio ne znam – rekao je student prve godine medicine.

Neki su ipak pronašli svrhu postavljanja stupića, jer smatraju kako bi se inače još teže mimoilazila dva automobila na, tako ionako, uskom prolazu.

– Da su automobili parkirani tako sa strane, bi bio još teži prolazak u dva smjera. Možda su zbog toga postavljeni ti stupići – rekao je mladi gospodin u prolazu.

No, iz Medicinskog fakulteta kažu kako stupići zaista nisu postavljeni bez razloga. Naime, odmah pored tih bivših parkirališnih mjesta, nalazi se Zavod za kemiju koji ima laboratorije u podrumu, a automobili su se, kako kažu iz fakulteta, parkirali  doslovce pored prozora, pa su zaklanjali svijetlo i pogled. No, da je o tome netko razmišljao ranije, kada su se prvotno na tom mjestu postavljala parkirališta, sada tamo ne bi stajao takav  prizor, koji je zaista  i više nego apsurdan.