Antun Tudić predstavom slavi 35. obljetnicu rada

Autor: 9/15/2011 13:06

Član ansambla Satiričkog kazališta ”Kerempuh” Antun Tudić proslavit će u subotu, 17. rujna, 35. obljetnicu umjetničkog rada predstavom ”Političar”. Ta monokomedija Ladislava Prežigala u produkciji Grabancijaš teatra tematizira predizbornu kampanju kao priliku za brzu i laku legalnu zaradu i bogaćenje.

Antun Tudić rođen je 1946. u Lasovcu kraj Bjelovara, a nakon završetka studija na Akademiji dramske umjetnosti dobio je status slobodnog umjetnika te sudjeluje u brojnim kazališnim projektima u zagrebačkim teatrima i kazališnim družinama. Nakon što je 1976. potpisao ugovor na neodređeno vrijeme sa Satiričkim kazalištem ”Kerempuh”, tadašnjim ”Jazavcem”, u tom je kazalištu odigrao više od 50 uloga.

Surađivao je s kazalištem ”Komedija”, Zagrebačkim kazalištem mladih, ”Gavellom”, Dubrovačkim ljetnim igrama, Glumačkom družinom Histrion, Teatrom u gostima, Teatrom &TD i Kazalištem Ulysses.

Sedamnaest uloga odigrao je s Kazališnom družinom ”Dijalog”, čiji je umjetnički ravnatelj. Djeluje i na području filma, televizije i radija, piše poeziju i igrokaze za srednjoškolske predstave te često sudjeluje u programima humanitarnog karaktera.