ANDRIJA MIKULIĆ: “Riječ je o danu koji će ostati upamćen kao dan velikog ponosa”

Andrija Mikulić kaže kako posebnu zahvalnost osjećamo prema braniteljima i invalidima Domovinskog rata, a posebno poštovanje prema poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te njihovim obiteljima

Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine
“Drage Zagrepčanke, dragi Zagrepčani,
od srca vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja!
Svakog 5. kolovoza prisjećamo se veličanstvene vojno-redarstvene akcije Oluja, ali i svih branitelja koji su tijekom Domovinskog rata hrabro sudjelovali u oslobođenju hrvatskog teritorija od okupatora i stvaranju samostalne i demokratske Republike Hrvatske.
5. kolovoz je dan koji će Hrvatima u domovini, ali i izvan nje, ostati upamćen kao dan velikog ponosa. S dostojanstvom će sve oči i ove godine biti uperene u Knin, simbol Domovinskog rata, s čije se tvrđave u spomen na Oluju svake godine podiže naš hrvatski barjak.
Posebnu zahvalnost osjećamo prema braniteljima i invalidima Domovinskog rata, a posebno poštovanje prema poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te njihovim obiteljima, jer svi oni su nas zadužili da se odgovorno ponašamo prema Lijepoj našoj te da kao pojedinci doprinosimo zajedništvu, toleranciji te u konačnici napretku, kako Grada Zagreba, tako i cijele Hrvatske.”
dr. sc. Andrija Mikulić
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba