Advent na Strossu prepun je novih i atraktivnih sadržaja

Na zagrebačkom Gornjem gradu prošle je godine po prvi put održan Advent na Strossu, a sudeći prema sjajnim reakcijama posjetitelja, manifestacija će i ove godine biti jedna od najatraktivnijih i najposjećenijih adventskih lokacija

Foto: Press materijal

Posjetitelje na popularnom Strossu ove godine očekuje puno novih i zanimljivih sadržaja. Zagrepčane i turiste dočekat će veliko iznenađenje- prije početka Adventa Strossmayerovo šetalište i Vranitzanijevu livadu povezat će stepenište koje će biti pozicionirano pokraj Kule Lotrščak. Stepeništem će se ostvariti kvalitetna komunikacija u prostoru, odnosno bolja povezanost ove dvije gornjogradske lokacije.

Posjetitelje će dočekati i kapija kao ulaz na ‘Strossmartre’ na zapadnoj strani šetališta u blizini nedavno otvorenog Parka Grič.

Program će u sklopu Adventa obilovati koncertnim večerima, popodnevnim mini koncertima, likovnim vikend radionicama za najmlađe i nastupima DJ-a koji će glazbu puštati iz kućice na drvetu.

Ove godine glazbena pozornica nešto je veća i smještena je na sredinu zapadnog dijela šetališta, a upravo s tog dijela mjesta pruža se možda i najljepši pogled na Donji grad.

Broj ugostiteljskih kućica je povećan pa će raznolikom gastro ponudom posjetitelje svakodnevno dočekivati 11 ugostitelja. Nudit će se otočki, zagorski, slavonski, zagrebački i drugi specijaliteti.

Uz to, posjetitelji će na raspolaganju imati dvije grijane kupole, te zatvorenu i grijanu ugostiteljsku terasu.