Luksenburžanka najbolja od deset najboljih

Autor: Ivana Šimac 11/17/2014 9:56

Jennifer Warling iz Luksemburga pobjednica je međunarodnog karate turnira Top Ten koji se protekloga vikenda održao u Zagrebu, u dvorani 2 Doma sportova. 20-godišnja Luksemburžanka je u finalu pobjedila Slovakinju Viktoriju Semanikovu uvjerljivim rezultatom 4:0. Također, i polufinalistkinju Seroginu nadmašila je sa 4:0, kao i našu predstavnicu Anu Lenard.

Hrvatska metropola prošlog je vikenda po 12. put ugostila najbolje karatistice svijeta. Karate klub Princ u suradnji s Hrvatskim karate savezom i Zagrebačkim karate savezom već tradicionalno organizira veliku međunarodnu karate priredbu Zagreb Karate Fest-TOP TEN, pod geslom ”Stop nasilju! Karate sportom protiv nasilja”. Priredba se sastoji od dva natjecanja, Otvorenog prvenstva Zagreba za sve starosne kategorije i večernje gala priredbe Top Ten-a za žene.

Top Ten jedinstvena je i najjača karate manifestacija za žene u svijetu, a okupila je sam vrh karate svijeta, 10 aktualnih seniorskih osvajačica medalja sa Svjetskog i Europskog prvenstva. Turnir je svečano otvorio zamjenik japanskog veleposlanika Mitsuhiko Shinomiya koji je natjecateljicama i svim gostima poželio dobrodošlicu na hrvatskom jeziku.

Utemeljitelj ovog najjačeg turnira za žene u svijetu je naš karatist Novica Bogadanović koji je ponosan što su Hrvatska i grad Zagreb “kolijevka” ovakvog turnira. 

– To je zaista velika čast za Hrvatsku i grad Zagreb jer time promičemo ljepotu i dobrotu naše domovine i grada – rekao je Novica Bogdanović iz Hrvatskog karate saveza.

Vrhunska karate manifestacija započela je nastupom muške nacionalne karate selekcije u katama u sastavu: Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan, koji su na Europskom prvenstvu regija prije pet mjeseci u Izmiru, Turska, po drugi puta obranili povijesno muško zlato. Svi su članovi karate kluba „Princ“, te je iznenađenje večeri bilo njihovo promaknuće u majstorsko karate zvanje. Ivan Ermenc- crni pojas 3. DAN, Franjo Maškarin i Damjan Padovan-crni pojas 2.DAN.

Također, publici su se predstavile i europske viceprvakinje regija u katama u sastavu: Vlatka Kiuk, Petra Krivičić i Mihaela Petrović, ženska nacionalna selekcija karate kluba „Sljeme“.

Svojim dolaskom XII. Top Ten uveličale su sljedeće karatistice: Jennifer Warling (Luksemburg), Ait Ibrahim Nadege (Francuska), predstavnice Srbije – Sanja Cvrkota i Jelena Preković, Tjaša Ristić (Slovenija), Viktoria Semanikova (Slovačka), te predstavnica Ukrajine Anita Serogina. Na ovoj prestižnoj zagrebačkoj karate manifestaciji nastupile su i tri hrvatske karatistice: Ivana Bebek, Ana Lenard i Maša Martinović. Dvostruki naslov Karate TOP TEN-a trebala je braniti predstavnica Rusije Inga Sheroziia koja nije sletjela u Zagreb zbog iznenadne velike temperature.

Pehar za 1. mjesto i nagradu od 2000 $ pobjednici Jennifer Warling iz Luksemburga uručio je Milan Čolić, pomoćnik pročelnika za sport i mlade, dok je g. Juraj Mihaljević, vlasnik Iločkih podruma, nagradu za 2. mjesto – 1000$ uručio Viktoriji Semanikovoj iz Slovačke.

Kroz program XII. Top Tena vodili su nas Mario Sedmak i Maja Curavić, a za zabavni dio programa zadužena je bila poznata plesna skupina Megablast. Svojim glazbenim nastupom atmosferu je podignula Tara Bičević, Prva princeza Kraljice Jadrana za 2014. koja se sa ostalim kraljicama Jadrana Sarom Milevoj i Lukrecijom Dragić predstavila publici kroz modnu reviju svečanih haljina Dies Gaudi.