94. godine zagrebačkog Zoološkoga vrta

U Edukacijskom centru posjetitelji su mogli razgledati izložbu fotografija, a prikazivao se i dokumentarni film o hrvatskim risovima

Zoološki vrt grada Zagreba 8. lipnja proslavio je 94. rođendan i Međunarodni dan risa.

Okupljene je na Zebrinu trgu pozdravio gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da je Zoo vrt posljednjih godina doista u velikom uzletu.

– Grad Zagreb se zahvaljujući svojim investicijama od preko 60 milijuna kuna može pohvaliti jednim od najstarijih, najljepših i najkvalitetnijih zooloških vrtova Europe. Među prva tri zaštitna znaka ovog prekrasnog grada je zasigurno i Zoološki vrt. U današnje doba mnoga djeca gledaju životinje samo na ekranima, zbog toga je ova Ustanova nezamjenjiva za edukaciju i zabavu naših najmlađih sugrađanaporučio je gradonačelnik Bandić, uz rođendanske čestitke djelatnicima Ustanove.

Zoo Zagreb je za građane, osobito za one najmlađe, pripremio bogat edukativno-zabavni program koji je trajao do 18 sati, a u popodnevnim satima održan je koncert zagrebačke rock grupe Gretta.

U Edukacijskom centru posjetitelji su mogli razgledati izložbu fotografija, a prikazivao se i dokumentarni film o hrvatskim risovima.

Uz Zoološki vrt organizatori programa bili su Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, udruga Biom i WWF.