OTVOREN POTHODNIK U ULICI HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE

Kako je i bilo predviđeno, nakon pola godine otvoren je pothodnik koji spaja Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu i fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice

Otvorenje novog pothodnika, kod najpoznatijih zagrebačkih fontana, privuklo je brojne poglede, a kako se kako se radi o uistinu velikom zahvatu potvrdio je i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trnje Mato Bartoluci.

– Ne samo zbog komunikacije ovog dijela grada, već je otvorio mogućnosti svim osobama da vrlo jednostavno dođu jer je ovdje intenzivan promet te zbog sigurnosti je ovo izuzetno dobro. Mislim da su fontane već sad zasjale u pravom sjaju. Ovdje planiramo organizirati i Dane Trnja, 9. lipnja, tako da oživimo ovaj dio grada jer je ipak ovo širi dio grada i mi smo ponosni na ovakvu atraktivnu lokaciju – izjavio je Bartoluci.

Tehnoloških problema za vrijeme odvijanja radova nisu imali, samo onih uvjetovanih lošijim vremenom, ali sve su uspjeli privesti kraju u okviru predviđenog roka.

– Uz našu kontrolnu sobu, napravili smo invalidsku rampu. Radovi su trajali šest mjeseci. Potrošili smo nešto manje od tri milijuna kuna uključujući i hortikulturu i javnu rasvjetu – objasnio je Ivica Blažun, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za izgradnju Grada.

Od sada, još veći brij Zagrepčana, ali i posjetitelja može uživati u zelenilu i fontanama, što je upravo i namjena novog pothodnika.