MILAN BANDIĆ: ‘U posljednje sam tri godine vlastitu plaću smanjio za 15 posto!’

- Moje kolegice i kolege u Gradskoj upravi imaju plaću po 2.000 eura i to u državi gdje 180.000 umirovljenika ima mirovinu ispod 1.000 kuna - poručio je gradonačelnik Grada Zagreba - poručio je Bandić

Prijedlog gradonačelnika Milana Bandića, kojim traži da se smanje plaće pročelnicima i savjetnicima u Gradskoj upravi naći će se i na 10. sjednici zagrebačke Skupštine. Odlukom je obuhvaćeno smanjenje koeficijenata za 25 pročelnika, 27 savjetnika gradonačelnika, te četiri savjetnika predsjednika Gradske skupštine.

– U posljednje sam tri godine vlastitu plaću smanjio za 15%. Moje kolegice i kolege u Gradskoj upravi imaju plaću po 2.000 eura i to u državi gdje 180.000 umirovljenika ima mirovinu ispod 1.000 kuna – poručio je gradonačelnik Grada Zagreba.

Komentirao je Bandić i Prijedlog Odluke o načinu i izmjenama nerazvrstanih cesta kojim se uvodi mogućnost da se za potrebe određenog objekta u zakup može dati dio nerazvrstane ceste pravnoj ili fizičkoj osobi o čemu odlučuje – upravo gradonačelnik.

– Ne dijelimo mi ništa, niti ćemo davati ikome išta! Ja samo imam povjerenje građana zadnjih 18 godina jer upravljam Gradom najbolje što znam. Ne moram se svidjeti svima i to niti nije moj stil, jer da mislim kao oni koji su protiv mene – nikada ne bih niti bio gradonačelnik.

SDP-ov prijedlog kojim se želi uvesti građanski odgoj u osnovne škole kojima je osnivač Grad Zagreb, čelnik je metropole samo kratko prokomentirao.

– To su moji kolege iz SDP-a trebali uvesti između 2009. i 2013. kada su bili na vlasti. Zašto nisu, pitajte njih – izjavio je čelnik metropole.

Osvrnuo se tako Bandić i na Istanbulsku konvenciju.

– Pa normalno da sam za, 01. srprnja smo o tome odlučili, daljnje rasprave nema!

Na pitanje novinarke Vesne Grgić, inače hrvatske braniteljice, hoće li se ispričati građanima koji posljednjih mjeseci prosvjeduju protiv njegovog načina upravljanja gradom, a koje je nedavno usporedio s balvanašima s početka ratnih 90-tih, Bandić je odgovorio:

– Samo jedna rečenica: demokracija je!