63. obljetnica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu

Kineziološki fakultet u Zagrebu ovog tjedna proslavio je 63. obljetnicu postojanja u koju je ušla s novim dekanom Mariom Baićem i s još većim entuzijazmom u djelovanju kroz svoju instituciju.

Priznavanje važnosti Kineziološkog fakulteta očituje se u brojnim suradnjama za promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja u Hrvatskoj među kojima je i bio panel o pretilosti održan koncem ove godine.

U proteklih 6 desetljeća djelovanja, Kineziološki fakultet iznjedrio je 10 tisuća stručnjaka. Malo je za reći da i današnji studenti s užitkom studiraju posebno kada znaju da su za svoj rad i trud javno nagrađeni.

Među brojnim gostima koji su prisustvovali proslavi bili su i Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i bivši ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Sa svojih 11 istraživačkih laboratorija u kojima se provode temeljna, primijenjena i razvojna istraživanja, Kineziološki fakultet doista potvrđuje da je sport znanonost.

Osim riječi hvale za sami fakultet bivši ministar obrazovanja pohvalio je i sadašnjeg dekana Kineziološkog fakulteta pohvalivši njegovu skromnost.

Na kraju se ne može ništa drugo reći osim želja za nastavkom ovakvog rada i dalje jer zaista je on za dobrobit sviju nas.