30 tisuća Zagrepčana koristi aplikaciju Plinare

Gradska plinara

Autor: Ena Ercegovac 11/20/2014 21:04

Aplikacija Gradske plinare naziva Informativni izračun troškova potrošnje plina, koja je u radu od srpnja, broji više od 30 tisuća zadovoljnih korisnika. Na ovaj način, građani imaju pregled nad svojom osobnom potrošnjom te mogu informativno znati koliki će im biti račun za određeni mjesec. Iako su mjesečni paušali poprilično visoki, iz Gradske plinare tvrde da nisu bili primorani na ovo uvođenje aplikacije.

– Građani su tražili od nas da takvu aplikaciju ili nešto slično postavimo da bi imali što bolji pregled nad kontrolom svojih troškova – izjavio je glasnogovrnik Gradske plinare Davor Šestan te dodao kako su povratne reakcije građana poprilično pozitivne.

No, iz Gradske se plinare žale da broj neplatiša računa raste, što je i očekivano s produbljivanjem gospodarske krize. Zbog neplatiša, također se povećava broj ovrha nad građanima. Premda nova aplikacija ne može umanjiti broj neplatiša, uz cijene plina koje su već određene te osobni izračun troška, računi bi za korisnike kalkulatora Gradske plinare trebala biti manji.