25. godišnjica smrti hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića

Dražen je poznat još i pod nadimkom 'košarkaški Mozart' jer je uspio košarku pretvoriti u umjetnost, u kojoj je uvijek davao svoj maksimum

Hrvatski košarkaš Dražen Petrović poginuo je u prometnoj nesreći , 7. lipnja 1993. godine, na autocesti kod njemačkog grada Ingolstadta i to samo dan nakon posljednjeg nastupa u dresu hrvatske košarkaške reprezentacije na kvalifikacijskom turniru za europsko prvenstvo.

Na Gradskom groblju Mirogoj, delegacija Grada Zagreba, predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem, položila je vijenac i zapalila svijeću u povodu obilježavanja njegove 25. godišnjice smrti.

 

 

 

 

– Dovoljno je reći samo Dražen Petrović. Najveći hrvatski košarkaš koji se ikad rodio, čovjek koji je ušao u Hall of fame, čovjek koji je pronio slavu Hrvatske u vrijeme domovinskog rata, kada je i u Americi bio organizirao pomoć za Hrvatsku. Uvijek ćemo se sjetit tog nesretnog slučaja na autoputu u Njemačkoj – istaknuo je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

Na polaganju vijenca prisustvovala je i Draženova majka, Biserka Petrović.

 

 

 

 

–  Diljem svijeta rade na sjećanju Dražena i mislim da je naša najveća vrijednost to što se svi takmiče, kao da žele jedan drugoga prestići sa sjećanjima na njega. Gospodin koji je treći dan poslije pogibije rekao ‘Gospođa Petrović, vi ste ga rodili, ali Dražen je i naš’, pokazalo se da je to stvarno prava istina. Dražen je otišao, da bi ostao – poručila je Petrović.

Dražen je poznat još i pod nadimkom ‘košarkaški Mozart’ jer je uspio košarku pretvoriti u umjetnost, u kojoj je uvijek davao svoj maksimum.