22. ‘DANI DJEČJIH VRTIĆA GRADA ZAGREBA’

Organizirat će se i sportske igre za  odgajatelje i roditelje te će se  proglasiti tri najuspješnija vrtića u sportskom natjecanju

Ilustracija

Tradicionalna manifestacija, 22. ‘Dani dječjih vrtića Grada Zagreba’ održat će se od 7. do 13. svibnja 2018., pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje i dječjih vrtića Grada Zagreba. Kao i svake godine očekuje nas bogat program za djecu, roditelje i djelatnike dječjih vrtića.

Manifestacija započinje otvorenjem izložbe radova djece i odgajatelja dječjih vrtića Grada Zagreba „Galerija djetinjstva“, u ponedjeljak, 7. svibnja, u 11.00 sati, u Tunelu Grič, Mesnička 19.

U srijedu, 09. svibnja 2018., od 9.00 do 15.00 sati, u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog predviđen je stručni skup na temu ‘Zagrebački model ranog i predškolskog odgoja’.

Ilustracija
Ilustracija

U četvrtak, 10. svibnja 2018.. od 9.00 do 11.00 sati, u Palači Dverce, Trg sv. Katarine 6., gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić tradicionalno će se susresti s djecom vrtićkog uzrasta.

U subotu, 12. svibnja 2018., od 10.00 do 12.00 sati, djeci dječjih vrtića i njihovim roditeljima bit će omogućen obilazak znamenitosti Gornjeg grada, pod nazivom ‘Gornji Grad u šetnji kroz priču’, uz stručno vodstvo odgojitelja dječjih vrtića, Gornji grad (Kamenita vrata – Markov trg – Kula Lotrščak – uspinjača).

Manifestacija 22. ‘Dani dječjih vrtića Grada Zagreba’ završit će zajedničkom aktivnošću svih dječjih vrtića, djece, roditelja i svih djelatnika na Bundeku u nedjelju  13. svibnja  od 10.00 do 13.00 sati. Očekuje se veliki broj posjetitelja, roditelja, djece i odgajatelja svih dječjih vrtića Grada Zagreba za koje će se organizirati niz edukativnih i zabavnih aktivnosti. Organizirat će se i sportske igre za  odgajatelje i roditelje te će se  proglasiti tri najuspješnija vrtića u sportskom natjecanju.

Ilustracija

U ‘Danima dječjih vrtića Grada Zagreba’ ogledat će se sva raznolikost i bogatstvo poticaja koju djeca i roditelji imaju u dječjim vrtićima Grada Zagreba, a koje im osigurava Grad Zagreb. Cilj obilježavanja ‘Dana dječjih vrtića Grada Zagreba’ oduvijek je bio senzibilizirati javnost za potrebe djeteta i skrenuti pozornost javnosti na važnost stručnog rada s djecom predškolskog uzrasta koja su budućnost ovog društva.

Press materijal