1. ZGL: Šparta šokirala NUR usred Borovja!

Ni stimuliranje premijama ne pomaže zagrebačkom prvoligašu Poletu iz Svete Klare

Autor:: Vedran Tolić, Foto:: Vedran Tolić 3/24/2010 12:40

U velikom derbiju na Borovju NUR je pred 400 gledatelja ugostio Šparta Elektru, a gosti su slavljenički napustili igralište. Početak je za domaćina bio više nego obećavajući. U 3. minuti je Kozina u gostujućem šesnaestercu igrao rukom, a sudac Mlakar bez imalo razmišljanja pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Šikić, koji je podario slavlje mnogobrojnim domaćim pristalicama. No, Šparta se ubrzo stabilizirala i mogao se gledati izjednačen nogomet.

Skorin donio tri boda Šparti

Početni pritisak NUR-a ubrzo se slegao, što su gosti pred kraj poluvremena iskoristili. Prvo je Nimac (40) postigao izjednačujući pogodak, a potom Skorin (43) preokrenuo rezultat. Na kraju se pokazalo da se rezultat s poluvremena nije mijenjao do kraja susreta. Ubrzo nakon početka drugog poluvremena Dautović je zaradio crveni karton, tako da je već tada bilo jasno da će NUR teško osvojiti bod(ove).

Simbolična je igra brojkama. Naime, NUR je postigao pogodak u trećoj minuti, a Šparta je u tri minute uspjela postići dva pogotka. Pobjeda trenera Šparte Slavena Batovanje dobiva dodatnu dimenziju iz razloga što sada imaju četiri boda više u odnosu na NUR, koji je gurnut na treću poziciju.

Kustošija prihvatila ponuđeno

Svoju priliku za drugom pozicijom iskoristila je Kustošija svladavši Sesvetski Kraljevec na domaćem terenu. Trener Tomislav Bolarić pogocima Regvara i Križana približio se prvoplasiranoj momčadi na samo tri boda. Uzevši u obzir da spomenuti klub ne uživa podršku -.-Vedran Tolić-.-Prva zagrebačka liga sve je napetijakao Šparta i NUR, treba čestitati igračima na odličnim rezultatima. S obzirom da je još dosta kola do kraja prvenstva, na vrhu je sve moguće, pa i prva pozicija Kustošije.

Na dnu prvenstvene tablice sada je puno toga jasnije. Omladinac iz Odranskog Strmca uvalio je ”petardu” Hrvatskom Leskovcu, te tako nogometaše trenera Ante Jurjevića ostavio na, pomalo mizernih, šest bodova. Zanimljivost sa spomenutog susreta je da su čak tri pogotka postignuta u roku od petnaestak minuta. Psihička stabilnost igrača očito je jako slaba, ali sada je već kasno da se nešto popravi. Jedini uvjet ostanka Leskovca u ligi je da na domaćem terenu ubilježe sve pobjede, a u gostima osvoji par bodova.

Polet opasno ‘pleše’ na rubu

Dinamo iz Odranskog Obreža u ovom kolu je postigao najveći rezultat. Na domaćem terenu bez većih poteškoća su porazili Polet, izravnog konkurenta za ostanak u ligi, te se uzdigli na 11. poziciju. S druge strane, Polet se sada nalazi na 13. poziciji, iza je samo Hrvatski Leskovac. Uzbuna u prvoligašu iz Svete Klare sada je aktivnija više nego ikada. Trener Antun Didaković nalazi se u teškoj situaciji, a zanimljivo je da vodstvo kluba još uvijek nije uspjelo pronaći način izlaska iz krize. Inače su u Hrvatskoj treneri prvi na meti kada stvari krenu nizbrdo, no ovdje to očito nije slučaj.

Uz Hrvatski Leskovac, kojeg samo drže matematičke računice vezano za ostanak u ligi, traži se drugi putnik u rang ispod. Sve je realnije da će borba trajati do posljednjeg kola, posebno jer se čak pet klubova nalazi u bodovnoj razlici od isto toliko bodova. Do kraja prvenstva ima još 11 kola, tako da je puno bodova u igri.

Rezultati 1. ZGL, 15. kolo:

Jarun – Concordia 1:1, Omladinac (OS) – Hrvatski Leskovac 5:0, Dinamo (OO) – Polet (SK) 4:1, Kustošija – Sesvetski Kraljevec 2:0, Ivanja Reka – Mladost (B) 0:3, Prečko – Sava (Z) 1:0, NUR – Šparta Elektra 1:2.