ZVONIMIR TROSKOT: Trešnjevačka tržnica vapi za hitnom sanacijom!

"Neoboriva je činjenica je da nitko ništa nije napravio zadnjih 30-40 godina na Trešnjevačkom placu”, rekao je Troskot.

FOTO: Davor Puntijar TEKST: Press materijal

Trešnjevačka tržnica žila je kucavica Zagreba, no kako je upozorio kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Zvonimir Troskot, dotrajala i nenatkrivena tržnica kvari sliku tog omiljenog zagrebačkog kvarta.

“Vrlo vjerojatno ćete od Gradske uprave čuti o nekim novim idejnim projektima sa 3D vizualizacijama i 3 ogromna nebodera. Ako se stvarno uđe u tako jedan megalomanski projekt, morat će se kod Dobojske ulice rušiti stambena zgrada koja je sada u izgradnji. To pokazuje koliko je neodgovoran taj projekt i kako se 3D vizualizacije koriste za kampanju i za mazanje očiju ljudima. Neoboriva je činjenica je da nitko ništa nije napravio zadnjih 30-40 godina na Trešnjevačkom placu”, rekao je Troskot.

Troskot je iznio i Mostovu viziju najpoznatijeg zagrebačkog ‘placa’ nakon Dolca.

“Naš pristup će biti vrlo efikasan i jednostavan. Natkrit ćemo tržnicu jednostavnom čeličnom konstrukcijom sa pleksiglasom. Stavit ćemo modularno-montažne objekte na samim rubovima tržnice. Takve objekte možemo vidjeti trenutno na području Banovine, a rade ih hrvatski proizvođači koji su manje poznati hrvatskoj javnosti, ali svoje proizvode prodaju u Njemačkoj i Austriji gdje su prepoznati”, objasnio je Troskot i nadodao kako u viziji Mosta Zagreb Trešnjevački plac ima podzemnu garažu koja bi povećala kapacitet parkirnih mjesta i koja bi imala skladišta za dovoz i odvoz robe obzirom da ova tržnica sada nema riješen ulaz. Objasnio je kako će ponuditi i više zatvorenih prostora za ribarnicu, mesnice te napraviti pravi sanitarni čvor koji je potreban jednoj velikoj tržnici.

“Napravit ćemo i pravi WC, jer ovaj koji sada ima Trešnjevački plac definitivno nije na razini jedne europske metropole”, objasnio je Troskot. Dotaknuo se i velikog problema sa štakorima i nagomilanim smećem koji muče i ovdašnje trgovce, kupce, ali i sve one koji žive u blizini Trešnjevačkog placa.

“Kad postanem gradonačelnik Zagreba, stvarno ću se boriti da Trešnjevački plac postane čist i da Trešnjevci vratimo šarm, jer to uistinu i je najšarmantniji dio grada i za to se vrijedi boriti”, istaknuo je Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

Uz Troskota, stanje na Trešnjevačkom placu iznijela je i njegova najstarija cvjećarka, gđa. Marica Leskovar.

“Ovdje sam od ‘63.-e i nikada tržnica nije lošije izgledala nego što sada izgleda. Neuredna, nečista, nemate se kome obratiti. Znam da postoji čovjek koji upravlja tržnicom, ali njega nema nigdje. Smeće zna stajati 24 sata da ga uopće ne pokupe. U WC dođete i nemate toalet papira. WC ima djelatnicu koja radi od 7-14h, a kad ona ode to je strašno neuredno. Što mi plaćamo? Jako visoke cijene plaćamo, ali za to ne dobivamo ono što bismo trebali”, objasnila je gospođa Leskovar.