Žena-klaun humorom oduševila publiku

Laura Herts u predstavi " A Won Women Show"preuzeto sa: www.cirkus.hr

Autor:: Elena Grassi 11/30/2009 9:43

-.-Mala performerska scena-.-Umjetnica Laura Herts biti će jedna od voditeljica radionicePredzadnju predstavu u sklopu ovogodišnjeg Festivala novog cirkusa izvela je jučer Laura Herts, američka „ žena – klaun “ pred prepunim gledalištem Kazališta lutaka Travno. Ova svjetski slavna klaunistica posjetiteljima je priuštila pravi komičarski spektakl, predstavu „ A Won Woman Show“.

Laurin glavni lik, Gladys, ulazi u kazalište potpuno neprimjetno, kao još jedan od posjetitelja koji pogledava u svoju kartu i gledalište u potrazi za sjedećim mjestom. Odjednom biva osvijetljena reflektorom, i kao da osjeća očekivanja publike, posve sponatno započinje pravi show u gledalištu i na pozornici.

Gladys je Amerikanka u Francuskoj, koja je u kino došla pogledati film, no igrom slučaja pretvara se u nesvakidašnjeg klauna koji gradi humor mimikom, pretjerivanjem i socijalnom satirom. Prezentirajuću uvjerljivo sve stereotipe o američkoj ženi u europskom gradu bogate povijesti i kulture, nasmijava neočekivanim razvojem situacije nakon što u razgledavanju izgubi svog zaručnika Harrya.

Ženstvenost, brak, ljubav kao inspiracija za stvaranje komedije

U muški orijentiranom svijetu, ova neobična žena ruga se i ismijava svemu što moderno društvo nalaže kao imperativ. Ljepota, ženstvenost, ljubav i brak za nju su izvor bezbrojnih komičnih interpretacija koje naglašava interakcijom s publikom.  Upravo time dodatno pojačava doživljaj -.-Festival novog cirkusa-.-Predstava 'Human document' skupine Psychological art circus zatvorit će peti Festival novog cirkusa.publici koja u trenucima postaje pravi sudionik predstave, a nasumičnim izvlačenjem gledatelja na pozornicu potvrđuje svoj iskonski humor koji iznutra dolazi posve spontano.

Ova Amerikanka jučerašnjom je izvedbom dokazala pravu eksplozivnost na daskama. Odlično prihvaćena od strane publike koja je pokazala veliku volju za suradnjom s klaunisticom, Laura Herts čitavo je vrijeme bila ohrabrena smijehom i pljeskom. Osim mimike i komičarskog stila koji je razlikuje od tipičnih klauna, predstavom „ A Won Woman Show“ autorica je publici priredila pravu humornu poslasticu koja će zasigurno ostati zapamćena.

Završnica uspješnog festivala večeras u dvorani Jedinstvo

Više nego uspješno peto izdanje Festivala novog cirkusa, čije su su skoro sve predstave rasprodane, zatvorit će večeras Psychological Art Circus u dvorani Jedinstvo. Skupina proglašena najvećim talentom modernog cirkusa izvest će ‘Human document’ virtuoznu fuziju zračnog cirkusa, mime i zvuka, kojom se na sceni oživljava razgovore engleskog spiritualnog medija Olive Pixley s njenim poginulim bratom. Predstava počinje u 20 sati u dvorani Jedinstvo na Trnjanskom nasipu, pored kluba Močvara.