Željka Ogresta: Moj prvi mjuzikl biti će pravi hit

Autor: Bojana Križić 11/19/2009 8:52

Plod gripoznog tjedna poduzetne voditeljice Željke Ogreste u prosincu će ugledati svjetlo kazališnih reflektora. U Maloj dvorani Doma sportova, 4. prosinca u 20 sati po prvi puta će biti izvedena predstava za koju je ona napisala libreto, a čiju režiju potpisuje Mario Kovač.

Ivana Magdić-.--.-Novi Fosili u SaloonuRiječ je, naime, o mjuziklu nazvanom ‘Za dobra stara vremena’ koji će oživjeti doba nestašice benzina, pionirskih skupova i navijačkih nereda na derbijima Dinama i Crvene Zvezde, uz prigodne note dvadeset pjesama Rajka Dujmića, tate Novih fosila. Voditeljica je mjuzikl napisala dok je odležavala gripu i tako ispunila san popularnoga kantautora.

– San mi je bio zaokružiti svoju glazbenu karijeru jednim mjuziklom koji bi predstavio cijeli opus pjesama – kaže Rajko Dujmić.

Ogresta najavljuje spektakl, a jamči i popis renomiranih glumaca koji rade na predstavi: Zrinka Cvitešić igra glavnu ulogu darovite glazbenice Ane, zaljubljene u razrednoga kolegu Sašu kojeg pak igra Marko Tolja. Ana Begić i Goran Navojec čine drugi ljubavni par – čistačicu Milenu i policajca Peru, a svima njima dirigira Sanja Doležal kao ravnateljica glazbene škole u koju je radnja smještena.

Siniša Bužan-.--.-... BuckaNa popisu su i Hana Hegedušić, Ivica Zadro, Ivica Vidović i dečki iz Connecta koji će utjeloviti navijače Dinama. Za koreografiju je zadužena Larisa Lipovac-Navojec, dok su orkestar, zbor i plesači posuđeni iz kazališta Komedija, a Rajko Dujmić će svoje pjesme prilagoditi sceni. 

– Izuzetno sam zadovoljna kako je sve na kraju ispalo, pogotovo činjenicom da su karte gotovo rasprodane. A i već nas zovu na razna gostovanja po cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Bit će to veliki spektakl, retro scenografija i kostimografija, sentiši, pjesme koje svi znaju – kaže nam novopečena dramaturginja Ogresta.

Oni sretnici koji ih na prodajnim mjestima ‘ticket pro-a’ i pronađu, karte za premijeru platit će između 150 i 250 kuna, ovisno o sjedištu.

Za one koji ipak ne stignu po svoj komad cijenjenog papirića, praizvedba će se održati u Varaždinskoj Areni, 11. prosinca u 20 sati.