Proračun za iduću godinu Donjeg grada

Marijan Oljica

Autor:: Tajana Šanjug 11/19/2009 8:43

– Iako je rebalans proračuna bio prije nekoliko mjeseci, najvjerojatnije sada dolazi novi rebalans. Ako bude novog rebalansa, vjerojatno ćemo odustati od nekih akcija koje smo planirali, a ako ga neće biti, možda ćemo napraviti sve ono što smo zamislili – riječi su Marijana Oljice, predsjednika gradske četvrti Donjeg grada.  

– Na prošlom sazivu bila je sasvim drugačija situacija. U ovome sazivu imamo dvanaest novih članova, dok ih je iz starog saziva ostalo samo troje. Proračun za iduću godinu ne bi trebao biti niži, no vjerojatno će biti. Ja mislim da sada, u ovakvom stanju ne bi trebao, jer imamo puno zahtjeva. Prošli saziv nije imao mjesne odbore, oni su osnovani ove godine u šestom mjesecu. Svaki dio Donjeg grada ima svoj mjesni odbor, četrnaest ukupno. Oni su također zaduženi za to da budu u kontaktima sa građanima te da vide stvari koje treba napraviti, da ih se uključi u program malih komunalnih akcija za iduću godinu – pojasnio je Oljica.

– Mi sada prikupljamo informacije s terena te kada sve to objedinimo, onda ćemo napraviti nekakav proračun za iduću godinu, ovisno o tome kakav će proračun biti. Imamo puno zahtjeva za iduću godinu, što od škola, vrtića, nekih ustanova itd. Zahtjeve građana za određene popravke kolnika, rupa na kolniku, malo uljepšenje parkova, znači sve što spada u male komunalne akcije. Primjerice, postavljanje kanti za smeće tamo gdje ih zasad nema.  Mi smo ovdje da se pobrinemo oko problema koji tište građane – rekao je Marijan Oljica.