Zbog smanjenog proračuna Grada, ispašta sport

Autor: Ivana Šimac 12/18/2014 11:08

Obzirom na smanjenje proračuna Grada Zagreba za sport i sportska događanja u 2015. godini, čime Grad Zagreb više nije u mogućnosti partnerski podržati igranje hokejskih utakmica u Areni Zagreb kroz model tzv. ‘sportskih dana’ u rasporedu korištenja Arene Zagreb, KHL Medveščak Zagreb, zaključio je slijedom politike odgovornog vođenja kluba, kako nije u mogućnosti odigrati najavljene hokejske utakmice u sklopu spektakla ARENA ICE FEVER u siječnju 2015. u Areni Zagreb.

– Sagledavši financijsku konstrukciju projekta te sve troškove koje bismo bez podrške Grada morali sami financirati uz pomoć naših navijača i posjetitelja, odgovorno smatramo kako nakon pet godina na žalost moramo odustati od hokejskog spektakla Arena Ice Fever u Areni Zagreb. Kod donošenje odluke vodili smo se odgovornošću i željom da ne narušimo financijsku stabilnost kluba i njegovu budućnost. Ujedno, ne želimo u ovom slučaju previsokom cijenom ulaznice od najmanje 350 kuna na više, a čime bismo eventualno pokrili novonastali trošak najma Arene bez partnerske podrške Grada, naštetiti našim navijačima. Ovdje se ne radi o nedostatku budžeta ili neimanju novca za događaj, budući da ova sredstva, a nastavno na dosadašnje partnerstvo s Gradom, nisu bila niti planirana niti predviđena te se stoga nisu niti mogla organizirati u ovom roku. Naime, utakmice u Areni bile su planirane na dosadašnjem partnerskom modelu Grada i Kluba iz prijašnjih sezona i bazirane su na besplatnim ‘sportskim danima’ korištenja Arene, shodno čemu dodatna financijska sredstva za najam Arene nisu niti bila potrebna – izjavio je glasnogovornik i voditelj posebnih projekata Medveščaka Ranko Vučinić.

Medveščak je svoj prvi Arena Ice Fever organizirao u siječnju 2011. godine. Bilo je to ujedno i prvi puta da se u Areni Zagreb, izgrađenoj za potrebe svjetskog rukometnog prvenstva, postavila ledena površina. Tehnologija za izradu leda, budući da dvorana pri samoj izgradnji nije bila opremljena niti pripremljena za postavljanje ledenih površina, dovezena je iz nekoliko europskih zemalja. Događaj se nastavio organizirati svake godine, već tradicionalno u siječnju. Prošle sezone (2013./2014.), prve u kojoj je zagrebački Medveščak igrao u rusko-europskom KHL prvenstvu, događaj je organiziran u dva dijela – u prosincu i u siječnju.

– U dosadašnjim sezonama, utakmice hokeja u Areni Zagreb uživo je vidjelo oko 350,000 gledatelja koji su osim iz svih dijelova Hrvatske dolazili i iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Italije, susjedne BiH i Srbije, a zabilježeni su i posjeti gledatelja iz Australije, Kine i s Novog Zelanda. Zbog Arene i hokeja u Zagreb su stizali i navijači iz Sjeverne Amerike i Skandinavije, a posljednje sezone stigli su i navijači i posjetitelji iz Rusije, prateći svoje momčadiistaknuo je Vučinić.

Medveščak će utakmice 17., 20, i 22. siječnja 2015., najavljene za Arenu Zagreb, odigrati u Domu sportova.

– Prethodnih sezona iz Doma sportova u Arenu Zagreb odlazili smo zbog organizacije ATP teniskog turnira Zagreb Indoors. Zahvaljujući susretljivosti i razumijevanju gospodina Horvata i svima uključenima u organizaciju ATP turnira, sve utakmice najavljene za Arenu Zagreb odigrat će se u Domu sportova, Proces demontaže leda započet će odmah nakon utakmice 22. siječnja kako bi zajedno s vodstvom i djelatnicima Doma sportova i organizatorima ATP-a na vrijeme pripremili dvoranu za turnir u kraćem roku nego li je to bio slučaj prethodnih sezonapojasnio je Vučinić način na koji će utakmice hokeja umjesto u Areni biti odigrane u Domu sportova.

Svim kupcima ulaznica novac će biti vraćen u cijelosti, a na koje načine možete doći do povrata novca možete pročitati na službenim internetskim stranicama hokejaškog kluba Medveščak.