Mladi Bosanac zaigrat će u crvenom dresu

Autor: Ivana Šimac 12/18/2014 12:02

Košarkaški klub Cedevita danas je svoju obitelj pojačao još jednim mladim talentiranim igračem. U Zagreb će preseliti Džanan Musa, U16 reprezentativac BiH, koji je u kolovozu ove godine bio prvi strijelac U16 Europskog prvenstva.

Musa je rođen 08.05.1999. godine, a u Cedevitu stiže iz Košarkaškog kluba Koš. Jedan je od najvećih talenata na ovim prostorima pa ne čudi što je sportski direktor Cedevite Matej Mamić iznimno zadovoljan zbog njegovog dolaska.

– Zaista mi je drago da je Džanan Musa prepoznao Košarkaški klub Cedevita kao novu destinaciju gdje će nastaviti dalje usavršavati svoju košarkašku vještinu. Sigurno da smo presretni što je već par izuzetno talentiranih klinaca, nastavljeno na Mazalina, Arapovića, Žganeca, malog Jordana i da ne nabrajam sve ostale, prepoznalo naš rad, naše kvalitete, uvjete koje ovaj klub pruža i sigurno da je na nama sada obaveza da najboljeg strijelca Europskog prvenstva kadeta dovedemo do prve momčadi i da nastavi tamo gdje je i započeo – prokomentirao je Mamić.

Musa, čiji je menadžer bivši košarkaš Sejo Bukva, je nedavno proglašen za najperspektivnijeg mladog sportaša BiH u 2014. godini, a o svojem novom klubu govorio je probranim riječima.

– Jako sam privilegiran da igram za klub koji igra u Euroligi i ABA ligi i stvarno mi je zadovoljstvo nastupati za takav klub – rekao je mladi košarkaš, od sada igrač KK Cedevita.

Na u uvodu spomenutom U16 Europskom prvenstvu Musa je u prosjeku bilježio 23 poena, 6.3 skoka i 3.3 asistencije za 37.7 min. po utakmici i tako je na sebe skrenuo pozornost skauta diljem Europe.

– To je bilo veliko iskustvo. To je još jedan odsjaj mojeg rada, a ako bude zdravlja, s U16 reprezentacijom BiH na sljedećem prvenstvu ići ćemo i na medalju – prisjetio se novi igrač Cedevite svojeg nastupa u Latviji.

Sigurno da kad se pomisli na igrače iz BiH i Cedevitu u istoj rečenici prvi na pamet pada Jusuf Nurkić, koji je u Cedevitu došao kao veliki talent, ali dotad još nepoznato ime, a naposljetku je dogurao do NBA lige i Denver Nuggetsa. Juka je ujedno bio jedan od onih koji su savjetovali Džanana.

– Razgovarali smo o Cedeviti. Između ostalih, Seje Bukve, cijelog mog kluba i roditelja, on mi je savjetovao da dođem u Cedevitu jer ovdje radi Jasmin Repeša. Sve ostale trenere u klubu nisam još upoznao, ali po njemu znam da je ovo stvarno jedan ozbiljan klub koji planira velike stvari u budućnosti – izjavio je Musa.

Mi mu želimo ugodan ostanak u Zagrebu i što bolju igru za svoj novi klub!