‘Zbog Horvatinčića živimo kao u logoru’

Tomislav Horvatinčić

Autor: 7/5/2010 14:13

– Zbog danonoćnih radova na Horvatinčićevom gradilištu mi ne možemo živjeti. Po noći su reflektori upereni u prozore na mojem stanu, tako da se osjećam kao u koncentracijskom logoru – emotivno je ispričala članovima Odbora za predstavke i pritužbe Cvijeta Kovač koja stanuje u Ilici 17.

Maja Gujinović-.--.-Stanrai se žele na buku koja dolazi s gradištaOna se požalila i na buku kamiona i strojeva koji rade na gradilištu od 0-24 za što investitor nema dozvolu.

– U Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju i promet su mi potvrdili kako Horvatinčić nema dozvolu da radi od 0-24. No u tom uredu tvrde da im ta dozvola ni ne treba jer se ne radi noću što nije točno. Valjda mi koji živimo u tom bloku znamo je l’ se radi noću – rekla je Cvijeta Kovač.

Horvatinčić nema dozvolu za rad po noći

Ona je rekla da, ako netko ne vjeruje, neka se raspita kod stanara ili jednostavno pogleda snimku koja je stavljena na YouTube. Pozvala je članove odbora da dođu prespavati kod nje ako joj ne vjeruju.

Cvijeta Kovač ističe da se obratila raznim inspekcijama i pisala dopise ministarstvima te tražila da iziđu na teren i provjere ima li investitor potrebne dozvole, no nitko nije ništa poduzeo niti odgovorio na njezine upite. Dodala je da je Horvatinčić vjerojatno u dosluhu s policijom jer nikada nisu došli kada ih je ona zvala zbog buke.

-.-hsls.hr-.-Darinko Kosor iz HSLS-a je predsjednik Odbora za predstavke i pritužbeNo napominje da su policajci s druge strane vrlo aktivni kada se nešto dogodi na gradilištu.

– Iznervirana bukom jedna je susjeda bacila teglu sa cvijećem na gradilište. Odmah je došla policija i krenula ispitivati stanare – kazala je Cvijeta Kovač.

Kovač: Policija štiti Horvatinčića

Ona je ispričala još jednu anegdotu kada je jedan od stanara zaprijetio radnicima da će baciti bombu na gradilište. Policija se i tada odmah pojavila i krenula s istragom.

– Moju kćerku koja je u to vrijeme bila u na poslu pozvali su na informativni razgovor – kazala je Cvijeta Kovač.

Darinko Kosor, predsjednik Odbora, rekao je da će od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju i promet zatražiti da se očituje koje sve dozvole investitor ima. Napomenuo je da je građevinska inspekcija Ministarstva graditeljstva inače zadužena za ovakve prekršaje te da bi oni morali intervenirati kada se radi bez dozvole.

Horvatinčićevo gradilište bila je tema još jedne žalbe stanara. U ovom slučaju riječ je o stanarima koji žive na početku Gundulićeve. Oni se žale zbog parkiranja kamiona koji voze materijal na gradilište. Budući da gradilište radi od 0 do 24 sata svaki dan, kamioni voze i po noći pa ni oni ne mogu spavati.

-.-Marko Lukunić/PIXSELL-.-Srđan Subotić, gradski zastupnik SDP-aSmiljana Vrbanić istaknula je činjenicu da su u tom dijelu Gundulićeve nekada bila invalidska mjesta, ali su ukinuta kako bi se umjesto njih otvorila terasa kafića. Na preostalom dijelu ceste se parkiraju kamioni koji voze materijal na gradilište.

Vrbanić: Uzima se invalidima da bi se dalo Hotu

– Izgleda da prostora ima za kafiće i Hotove kamione, a za invalide nema – rekla je Vrbanić.

Članovi odbora zatražit će od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju i promet da im objasne zašto su ukinuta parkirališna mjesta.

– Nije mi jasno zašto su ondje ukinuta parkirališna mjesta budući da ta lijeva traka Gundulićeve ionako nikuda ne vodi – kazao je Subotić.