Zapušteni nogostup zadaje glavobolje stanovnicima Kopačevskog puta

Autor: Dijana Katalinić 9/19/2016 15:32

Ne, ovo na slici nije put bez povratka u nepoznato, već jedna od važnijih ulica u gradskoj četvrti Špansko. Kažu stanovnici kako o nogostupu na početku ulice Kopačevski put, nitko ne brine i nitko ga ne održava, čak ni komunalni redari, a sporno zemljište do njega, zapušteno je već više od desetljeća.

Prema riječima stanovnice Ane Jurilj Sambol, zapušteno zemljište navodno je u gradskom vlasništvu.

– Zamolila bih nekoga iz Grada da se pobrine i počisti pješačku stazu, jer je sve zaraslo, po njoj je nemoguće hodati. Osobno imam dvoje osnovnoškolaca, u prvom i četvrtom razredu, koji bi tim putem trebali u školu, međutim tu je nemoguće proći.

Nažalost, iz tog su razloga pješaci prisiljeni hodati cestom, pritom riskirajući vlastite živote.

– Cesta je užasno prometna i nitko se ne pridržava ograničenja. Tražili smo prije nekoliko godina da se postave uspornici, što je i učinjeno, međutim na cijelu dužine ulice – postavljen je samo jedan – zabrinuta je za sigurnost svoje djece Jurilj Sambol.

Jedina zelena površina u susjedstvu, namijenjena djeci za igru i druženje, također nije u svom reprezentativnom izdanju.

– Igralište je isto zapušteno, susjedi pokose kako koji stigne. Nitko ne vodi računa o tome. Bilo bi dobro to urediti, napraviti neki park jer je djece mnogo – skorom se rješenju ovog problema nada gospođa Ana.

Uređeno igralište svakako je važno za svakodnevnu dječju igru, ali prohodan nogostup na putu do škole još je bitniji za njihovu sigurnost i bezbrižno djetinjstvo.