Započeli radovi na trećoj etapi rekonstrukcije Radničke ceste

Autori: Margarita Weisz, FOTO: Jabuka Tv 7/23/2016 13:50

U trećoj fazi rekonstrukcije Radničke ceste radit će se zona nadvožnjaka preko željezničke pruge koja uključuje izgradnju dvaju nadvožnjaka za cestovni promet i jednog nadvožnjaka između njih koji će služiti za budući tramvajski promet ili brzu gradsku željeznicu.

– Vrijednost ukupnih radova je 50 milijuna kuna. Startamo s istočnim dijelom nadvožnjaka, promet će za vrijeme odvijanja radova biti prohodan, kompletna infrastruktura se polaže, izmješta se magistralni vodovod te nam preostaje još četvrta etapa Žitnjak-Petruševac te se time spaja do Domovinskog mosta – rekao je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić.

– Projekt je vrlo složen jer ovjde je aktivan promet. Radit će se dva cestovna nadvožnjaka i jedan nadvožnjak u sredini. Radovi su složeni, puno je izmještanja instalacija, vodovoda – istaknuo je koordinator građenja Milan Kralj.

Zbog radova koji kasne, ali i mogućih čepova koji će se događati na tom području, gradonačelnik se zahvalio građanima na strpljenju.

– Radovi nisu mogli početi dok sva dokumentacija nije bila spremna. Zahvaljujem se građanima na strpljenju i razumijevanju. Paralelno s ovim radovima napravit će se i projektna dokumentacija za podvožnjak Žitnjak – Petruševac. Time će biti gotova i četvrta faza radova, odnosno završena Radnička cesta – zaključio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.