TKO ČEKA, TAJ I DOČEKA: Počela izgradnja bukobrana uz Slavonsku aveniju

Prema rezultatima mjerenja Brodarskog instituta, buka na Vrbiku iznosi 87 decibela. Izgradnjom bukobrana, trebala bi se smanjiti za pola

Na veliko zadovoljstvo stanovnika Vrbika, dugoiščekivana izgradnja sustava za zaštitu od buke, napokon je započela. Bukobran će se izgraditi u potezu od ukupno 330 metara – 100 metara istočno, te 230 metara zapadno od ulice XIII. Vrbik, a vrijednost projekta je tri i pol milijuna kuna.

– Paneli će biti podijeljeni u dvije skupine. Oni transparentni bit će izvedeni od poliakrila, dok će apsorpcijski biti izvedeni od betonskih i gumenih elemenata. Visina stupova iznosit će pet metara, a ispred i iza panela posadit ćemo biljke penjačice – kazao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika Sektora za ceste.

Život će odsad, uz najprometniju gradsku aveniju, biti ipak nešto lakši. Naime, prema rezultatima mjerenja Brodarskog instituta, buka na Vrbiku iznosi 87 decibela. Izgradnjom bukobrana, trebala bi se smanjiti za pola.

– Nakon proširenja Slavonske avenije, 2011. godine, buka je postala nesnosna. Građani su potpisivali peticiju kako bi se konačno riješilo pitanje bukobrana jer buka je ovdje najjača. Nadamo se kako će nakon ovoga biti riješeno i pitanje produženja Lučićeve na Slavonsku – komentirao je Pero Kovačević, član Vijeća Gradske četvrti Trnje, a Mato Bartoluci, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trnje rekao je kako se nada da će nakon završetka ovog projekta kvaliteta života stanovnika Vrbika biti znatno bolja.

Planirani rok završetka je 120 kalendarskih dana, nakon čega će se radovi preseliti na Petlju na Držićevoj gdje stanari također vape za bukobranom.