Zamijenite upotrijebljenu ambalažu za sadnicu

Autor: S.S. 5/28/2013 12:13

Ovogodišnji Floraart, uz mnogobrojne izlagače cvijeća i ostale vrtne opreme, svojim će posjetiteljima ponuditi i razne druge zanimljive sadržaje.

Tako će na edukativnom štandu tvrtke Tetra Pak svi posjetitelji koji donesu pet komada upotrijebljene Tetra Pak ambalaže (ambalaže od mlijeka, sokova i slično) na dar dobiti sadnicu ljetnice. Akcija će trajati svih pet dana Floraarta, od srijede, 29. svibnja do nedjelje, 2. lipnja, dok će za vikend na istom mjestu biti organizirane i zanimljive radionice i igraonice za najmlađe.

Oni će pak tamo upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu svojom maštom pretvarati u likovna djela. Birat će se i najbolji rad čiji će autor na Bundeku dobiti ‘svoje’ drvo koje će biti posađeno posebno tom prigodom.

Akcija ima za cilj educirati građane Zagreba i ostale posjetitelje manifestacije kako upotrijebljena Tetra Pak ambalaža nije smeće, nego vrijedan materijal koji ne samo da se može odvojeno odlagati u žute kontejnere na zagrebačkom području, nego se može reciklirati te oporabiti.

Zato će se na Tetra Pakovom štandu moći pogledati i demonstracije recikliranja višeslojne kartonske ambalaže i proizvodnja papira od dobivene smjese.