Zagrebački gradonačelnik obišao centar grada gdje se obnavljaju brojne škole

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je obišao Gradsku četvrt Donji grad. Obrazovne ustanove bile su u fokusu obilaska.

Foto: Jabuka TV

Za vrijeme obustave tramvajskog prometa u gradu Zagrebu započela je rekonstrukcija pruge na križanju Praške i Jurišićeve ulice.

“Izmijenjeno je 320 metara tračnica, izmijenjeno je skretište i zamijenjene su dotrajale betonske ploče uz kolosijek. Ukupna investicija iznosila oko 4 milijuna kuna”, izjavila je predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Romčević Žgela.

Osnovna škola Petra Zrinskog stradala je u potresu koji je pogodio Zagreb. Obnova je krenula čim su stvoreni uvjeti, a radovi uskoro ulaze u drugu fazu.

“Završili smo s radovima na statičkoj stabilizaciji objekta, da ne bi došlo daljnjih šteta, a jučer je pokrenut postupak javne nabave za drugu fazu. Do 1. rujna sljedeće godine očekujemo da će škola biti u potpunosti obnovljena”, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Sedam razreda Osnovne škole Petra Zrinskog nastavu pohađa u obnovljenoj Osnovnoj školi Izidora Kršnjavoga.

“Osjećamo da je škola puno čvršća, uspjeli smo početi školsku godinu opremljeni kao da se ništa nije dogodilo”, istaknula je ravnateljica OŠ Izidora Kršnjavoga Lidija Sosa Šimenc.

Radovi u V. gimnaziji završeni su u roku, a osim što je estetski ljepša škola je i puno sigurnija.

“Bojali smo se hoće li radovi biti gotovi na vrijeme, ali sve je bilo obnovljeno na vrijeme. U zidove su ugrađene armature tako da će naša škola u slučaju novog potresa biti sigurna”, izjavio je ravnatelj V. gimnazije Tihomir Engelsfeld.

Stanovnici Donjeg grada dobit će renovirani adrenalinski park s potpuno novom opremom kako bi aktivnije i zdravije provodili slobodno vrijeme.

“Većina sprava je bilo u lošem stanju, neke su bile i uništene, a uskoro ćemo imati novi park s novim spravama”, rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donji grad Petar Paradžik.

Radovi u adrenalinskom parku vrijedni oko 400 tisuća kuna trebali bi biti gotovi do kraja listopada.