Zagreb još uvijek nema ulicu Dragutina Tadijanovića ili Vesne Parun

Neka od istaknutih književnih imena koja još uvijek nemaju svoju ulicu su Dragutin Tadijanović, Vesna Parun, Slobodan Novak, Ranko Marinković

Novoizabrano vodstvo Društva hrvatskih književnika imalo je radni susret sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Tri teme bile su okosnica sastanka- imovinsko-pravni odnosi zgrade u kojoj se nalazi Društvo hrvatskih književnika, socijalni problemi književnika, a treća točka su imenovanja ulica i trgova po cijenjenim književnicima.

-Dogovoreno je vrlo uspješno- imovinsko pravne ćemo rješavati s Ministarstvom državne imovine. Što se tiče socijalne skrbi naći će se rješenje za kolege koji se nađu u toj situaciji. Što se tiče trećega, gradonačelnik je otvoren za suradnju i to će ići redovnim putem, mi ćemo davati prijedloge, kao i za uređenje grobova istaknutih književnika- istaknuo je Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika.

Šokantno, ali istinito- svoju ulicu u Zagrebu još uvijek nemaju istaknuti književnici poput Dragutina Tadijanovića, Ranka Marinkovića, Vesne Parun, Slobodana Novaka.

-Onim književnicima koji su zadužili hrvatsku kulturu je nužno na neki način revaloizirati i odgovoriti na to što su oni nama dali, a to je kroz nazive ulica i trgova. Kroz kulturne programe ćemo poseban značaj ćemo dati književnicima koji su se bavili i pisali o Zagrebu i to će s radošću prihvatiti Gradski ured za kulturu- dodao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Društvo književnika na istoj adresi djeluje od 1948. godine, stoga je gradonačelnik ponudio punu suradnju da tako i ostane.