Zagreb je zaista grad fontana!

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 3/6/2016 18:49

Klupe i koševi koji plivaju na vodi. Prizor je to iz Vrapčanske aleje u istoimenom zagrebačkom naselju, neposredno u blizini psihijatarske bolnice i novog autobusnog terminala koji je u izgradnji. Svakom većom kišom jedna strana aleja ostaje poplavljena, a prolazak je moguć tek u nepropusnim čizmama.

– Ovdje stalo bude poplava čim padne veća kiša. Zadržava se dva ili tri dana nakon toga. Grozno. To bi se trebalo riješiti –  rekao je jedan gospodin u prolazu.

– Tu se ne može ni šetati. Ljudi koji idu u bolnicu ne mogu prolaziti tom stranom. Netko bi si možda i sjeo na klupe, a ne može – rekla je jedna ogorčena stanovnica Vrapča.

Neki stanovnici već su se nekoliko puta žalili zbog poplave na šetnici, no do sada se ništa nije napravilo.

– Već sam pitala ljude koji rade na općini. Odgovorili su mi da to nije u njihovoj domeni – požalila se još jedna starija gospođa iz Vrapča.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsused – Vrapče upoznat je s poplavom u Vrapčanskoj aleji. Kaže kako se taj problem javio prije dvije godine kada je do šetnice napravljeno pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom.

– To je bila gradska investicija. Grad je tamo napravio pomoćno igralište za NK Vrapče. Kako se radila drenaža terena, voda se više ne upija unutra nego ide na tu šetnicu – objasnio je Dubravko Peroš, predsjednik VGČ Podsused – Vrapče.

No, prema riječima Peroša, kraj ovoj poplavi mogao bi doći vrlo skoro.

– Kad smo imali sastanak s predstavnicima Grada oko autobusnog terminala i izlaza Ulice Majke Terezije na Ilicu, obavijestili smo ih u vezi tog problema te će oni sagledati tu situaciju i nastojat će riješiti taj problem – izjavio je Peroš.

Hoće li se poplava zaista riješiti sa završetkom radova obližnjeg autobusnog terminala i raskrižja u Vrapču, preostaje vidjeti.