Počela izgradnja novog autobusnog terminala u Vrapču

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 3/6/2016 18:49

Počela je izgradnja novog autobusnog terminala uz raskrižje Ilice, Aleje Bologne i Ulice Majke Terezije u naselju Vrapče.  Trenutno su u tijeku radovi na izvedbi rekonstrukcije plinovoda ,a započeli su i radovi izmještanja elektroinstalacija.

– Terminal će imati četiri perona, jedan izlazni peron te nadstrešnice. Bit će puno ljepše i kulturnije nego do sada – objasnio je Goran Radić, glavni koordinator projekta.

Nakon izgradnje autobusnog terminala, kreće se na drugu fazu radova koji će obuhvatiti rekonstrukciju križanja Ilice, Aleje Bologne i Ulice Majke Terezije.

– Rekonstrukcijom će se promet na raskrižju regulirati novim semaforima, a kolnik u Aleji Bologne se proširuje za dodatni lijevi skretač iz pravca zapada – pojasnio je Radić. Dodao je kako će tim proširenjem Ulica Majke Terezije postati dvosmjerna te će se iz nje omogućiti sva skretanja.

Veliko rasterećenje prometa

Rok izvođenja radova je 120 dana, a prilikom toga ići će se na rekonstrukciju još nekoliko raskrižja u Vrapču.

– Izvršit će se i rekonstrukcija raskrižja Bolničke ulice, Vrapčanske aleje te Ulice Majke Terezije zbog cjelovitog prometnog rješenja na tom području koje će dovesti do velikog rasterećenja prometa. Na samom raskrižju planira se izgradnja dodatnog traka za lijeve skretače – rekao je Radić te dodao kako će se radi sigurnosti svi sudionika u prometu semaforizirati raskrižje Bolnička ulica i Ulica Majke Terezije kao i raskrižje Bolničke ulice i Vrapčanske aleje.

Kod autobusnog terminala napravit će se i parkiralište za osobna vozila, a unutar zone novoizgrađenih prometnih površina i terminala predviđeno je i hortikulturalno uređenje. Cijeli projekt bit će od velikoga značaja stanovnicima Vrapča, ali i vozačima koji svakodnevno prolaze tim dijelom grada.