Zagreb: Jakov Fak dobio Citroëna za broncu na ZOI

Odmah je isprobao auto s djevojkom Matejom Korenić

Autor: Mustafa Topčagić 2/27/2010 19:50

Sponzori se obično sjete sportaša iz manje popularnih sportova tek kad osvoje neku medalju, no u slučaju biatlonca i Citroëna, priča je ipak nešto dručkija.

FAMA-.--.-Ključeve mu je uručio direktor salona Davor DasovićNašeg biatlonca Jakova Faka, koji je na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u kanadskom Vancouveru osvojio brončanu medalju, nakon svečanog dočeka u zračnoj luci Pleso, očekivalo je i ugodno iznenađenje u zgradi Zagrepčanka.

U auto salonu Citroëna održana je kratka press konferencija na kojoj su, osim Faka, bili predsjednik Hrvatskog biatlonskog saveza Nikola Županić, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop i direktor salona Davor Dasović. Potom su Jakovu Faku, koji je u njihovim vozilima već prevalio pedesetak tisuća kilometara, uručeni ključevi najnovijeg Citroëna DS3.

Dao mu ih je direktor Dasović, a unutrašnjost vozila odmah je isprobao sa svojom djevojkom Matejom Korenić.

– Nakon kiše u Vancouveru i napornog leta preko Londona do Zagreba, još se nisam odmorio niti emotivno opustio. Putovanje mi je bilo napeto, jer me bilo strah da mi netko ne ukrade medalju – rekao je Fak i dodao:

– Raduje me ovo zagrebačko sunce , kao i moji mještani iz Mrkoplja i zagrebački studenti iz Gorskog kotara koji su me srdačno dočekali. Nadam se da će moj uspjeh u biatlonu pomoći da se nešto više učini na razvoju tog sporta u Hrvatskoj.