ZAGREB DIŠE PUNIM PLUĆIMA: Ljeto na Zrinjevcu prava je poslastica za sve željne dobre zabave

Gužva na Zrinjevcu doista može značiti samo jedno - Zagreb više nije omiljena destinacija samo tijekom Adventa, već i u ljetnim mjesecima

Foto: Sarah Srdar Žiljak

Tko god je ovoga ljeta ostao na vrućem gradskom asfaltu, nema razloga za tugu. I Zagreb se može pohvaliti brojnim zanimljivim događanjima, a, uz Dvorišta, jedno od omiljenih je Ljeto na Zrinjevcu. Najzelenijim parkom u centru grada širi se dobra glazba, ali i mirisi ukusne hrane. Međimurska gibanica, palačinke ili pak fritule – ponuda slatkog je raznovrsna.

– Porcija fritula s dodacima poput šećera u prahu, čokolade ili šumskog voća je 20 kuna. A zbog čega su naše fritule najbolje, ostat će tajna, dođite se sami uvjeriti da je to tako – poziv je iz kućice na Zrinjevac u kojoj možete pronaći ovu slasticu.

Nude se i slana jela – plate ponajboljih sireva, kulena, pršuta, kobasice, pommes frites. Od pića tu su sokovi, odabrana vina i pivo. I tako će biti sve do 30. srpnja.

Foto: Sarah Srdar Žiljak

– Želimo zabaviti sve uzraste. U jutarnjim satima su organizirane sportske igre i dječje radionice za najmlađe, a u večernjim satima se zabavljamo uz dobru glazbu – otkrio je organizator Denis Mohenski.

Gužva na Zrinjevcu doista može značiti samo jedno – Zagreb više nije omiljena destinacija samo tijekom Adventa, već i u ljetnim mjesecima.

– Puno je domaćih, ali i stranih gostiju. Svaki drugi prolaznik je turist što je jako dobro. U odnosu na prošlu godinu, Zagreb bilježi 30 posto veći broj dolazaka. Čini se da ćemo nakon dva najbolja Adventa u Europi imati i najbolje ljeto na kontinentu – uvjeren je gradonačelnik Milan Bandić.

Čak i u slučaju kiše, program Ljeta na Zrinjevcu traje jer uvijek ima onih hrabrih koje ljetni pljusak neće omesti u dobroj zabavi. Stoga prošećite do centra i uživajte pod vedrim nebom u centru grada.