Zagreb Classic 2023.

I ovo ljeto Zagrepčani će od 21. lipnja do 1. srpnja, na Trgu kralja Tomislava, moći uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom, u sklopu programa Zagreb Classic, u organizaciji Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba. Jedan od najprepoznatljivijih programa je Noć mjuzikala, koja će se održati 23. lipnja. Ova se kulturna manifestacija do sada pokazala iznimno uspješnom, jer broj posjetitelja raste iz godine u godinu.

Imat ćemo priliku uživati u izvedbama Đanija Stipaničeva, Renate Sabljak, Wande Winter, Danijela Pintarića, Ervina Baočića, Mile Elegović i mnogih drugih. Bez Jalte, Jalte nema Zagreb Classica, nema Noći mjuzikala s Kazalištem komedija, ali osim Jalte uživat ćemo i u izvedbama iz Tko pjeva zlo ne misli i velikih američkih mjuzikala. U ovoj dvorani je veliki hit Ljepotica i zvijer. Neke od skladbi vidjet ćemo i na zagrebačkog Classicu. Čut ćemo Kosu, Mačku, Jesus Christ Superstar i mnoge druge. Večer za pamćenje za sve ljubitelje mjuzikala Kazališta komedija – izjavila je Martina Bienefeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba

Uz sve navedne izvođače, Zagrebački solisti proslavit će i svoj 70. rođendan velikim prigodnim koncertom 25. lipnja.

Krunoslav Marić, predsjednik Zagrebačkih solista tim je povodom istaknuo koliko je velika stvar obilježiti 70 godina Zagrebačkih solista na ovako prekrasnoj pozornici te se zahvalio na toj mogućnosti:  To će biti prvi koncert obilježavanja 70. godišnjice našeg ansambla, nakon toga slijedi naša 70 sezona, koja će se održati u dvorani Lisinski te svečani koncert gdje ćemo nastupiti u ciklusu Lisinski subotom, gdje ćemo se predstaviti s inozemnim solistima i s monografijom što su sve zagrebački solisti radili. Da ne dužim, ovo je slavlje Zagreb Classica, slavlje sinergije, ideje, umjetnosti, jednog grada, otvorenosti, ljepote, i kada vidimo ove slike one govore tisuću riječi. Mi možemo biti samo kulisa, doprinijeti riječima, ali kad vidimo slike ushićenosti ljudi, prekrasnu scenografiju našeg grada i možemo biti ponosni što smo stanovnici ovog grada. Mogu reći samo da sam sretan što moj ansambl već 70 godina služi ovom divnom gradu.

Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba izjavio je koliko je ponosan kao gradonačelnik Grada Zagreba kad vidi koliko se toga radi te kakve iznimne rezultate ostvarujemo, naročito kada gledamo turistički sektor. Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld se pohvalila rezultatima koji su iza nas. U Zagrebu se, tvrdi Tomašević, nikad više događanja nije održavalo, ne misleći pritom samo o Zagreb Classicu, nego o događajima kroz cijelu godinu. Najveće manifestacije organizira Turistička zajednica Grada Zagreba, to su između ostalog, Festival svjetla, Zagreb Classic, Akupunktura, Advent, tu su i dvorišta i brojna druga događanja.

Zagreb Classic tako će sve naše sugrađane i ljubitelje klasične glazbe zabavljati punih deset dana, a sve detalje o bogatom programu možete pronaći na internetskim stranicama Turističke zajednice Grada Zagreba.

LANAK JE SUFINANCIRANA SREDSTVIMA FONDA ZA POTICANJE PLURALIZMA I RAZNOVRSNOSTI ELEKTRONIČKIH MEDIJA