Zaduženu `Stojedinicu´ spašava Škegrina tvrtka

Autor.: N.I./www.vecernji.hr 2/1/2010 22:21

Radio 101, koji je jučer lansirao novu programsku shemu i internet starnicu, i dalje je u dugu od 19 milijuna kuna prema državi i dobavljačima – Hini, Odašiljačima i vezama te ZAMP-u. S jučerašnjim datumom istekao je iz sporazuma s Poreznom upravom po kojemu Radio 101 mora uplatiti barem dio od osam milijuna kuna koliko duguju državi, većinom za PDV, kako prenosi Večernji.hr.

Zanimljivost je kako se u rješavanje financijskog duga kultne radio postaje uključila menadžment kompanija ‘Quaestus’, koju je između ostalih osnovao bivši ministar financija, Borislav Škegro. Naime,  tvrtka Quaestus financijski je savjetovala Radio 101 nakon revizije napravljene u studenom prošle godine, koja je ukazala na nepravilnosti u poslovanju, kako tvrdi nova uprava radija. 

Zbog duga koji je narastao na 19 milijuna kuna uprava radija nedavno je podnijela kaznene prijave protiv bivšeg predsjednika uprave, Darija Duspera i odgovornih u knjigovodstvenom servisu.

Šuker bi mogao pomoći Radiju 101 ako uspiju naći pravi način poslovanja

Po pisanju Večernjeg.hr Škegro bi trebao pomoći Radiju 101 najviše kao savjetnik Vlade, tako da pronađe način poslovanja na temelju kojeg bi potpredsjednik Vlade Ivan Šuker mogao ‘olakšati’ obveze radija prema državi od osam milijuna kuna. Poslovni plan kojim se jamči dobro poslovanje navodno je gotov pa se očekuje da Šuker odobri reprogram plaćanja.

U isto vrijeme Grad Zagreb na čelu sa Milanom Bandićem odbio je pomoći ‘Stojedinici’, govoreći da bi bilo kakva intervencija Grada bila bi upletanje u politiku te kuće. U trenutku kada je Grad Zagreb odbio pomoć, jedino rješenje koje bi bilo moguće za spas Radija 101 je u pronalasku strateškog partnera, a je li će to biti tvrtka Borislava Škegre saznat će se uskoro.