Zabranjeno pušenje u petak u Tvornici kulture

Autor: Bojana Križić 12/8/2009 15:10

Početkom prosinca krenula je turneja vezana uz novi album grupe Zabranjeno pušenje Muzej revolucije, a zagrebački koncert održat će se u petak 11. prosinca u Tvornici kulture.

Zagreb je tako jedan od pet gradova u kojemu će Zabranjeno pušenje svirati u prosincu,a koncert će biti humanitarnog karaktera. Zabranjeno pušenje odlučilo pomoću nagradne igre pomoći zagrebačkom Centru za rehabilitaciju ‘Silver’ i tako pojednostaviti svakodnevni život slijepih osoba i osoba s drugim oblicima invaliditeta.

Nakon Zagreba, Sejo Sexon i kompanija nastavit će put BiH, Bavarske, Slovenije i Srbije gdje će premijerno predstaviti netom objavljeni album ‘Muzej revolucije’. Podsjetimo, album tiskan u svim ex-Yu državama osim Makedonije u 45700 primjeraka postao je jedan od najtiražnijih rock albuma posljednjih godina.

Album je sniman godinu dana u Zagrebu u studiju ‘Plavi film’, sadržavat će 11 pjesama + bonus track – himnu NK Željezničar – ‘Čuva Bog Želju svog’. Produkciju i aranžmane potpisuju Toni Lović, gitarist grupe i Sejo Sexon, autori pjesama su Sejo Sexon, Toni Lović, Robert Boldižar, Mario Vestić i Andrić.

Omot za album djelo je sarajevske Ideologije, a Fotografije koje se nalaze na omotu albuma fotografirala je Saša Midžor Sučić. Mastering albuma radio je mr John Davis u londonskom studiju Metropolis. Riječ je o jednom od najvećih stručnjaka na području masteringa, a između ostalih, masterirao je albume grupa U2 – ‘No Line on the Horizon’, Led Zeppelin – ‘Mothership’, prvi single grupe Arctic Monkeys – ‘5 Minutes With The Arctic Monkeys’, albume grupa Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers…

Cijena ulaznice za koncert iznosi 80 kuna u pretprodaji, odnosno 100 kuna na dan koncerta. Pretprodajna mjesta u Zagrebu su blagajna Tvornice, Profil Megastore, Integral pothodnik, Dancing Bear, Aquarius CD shop, cafe bar No Sikiriki, Sirius CD shop, Dirty Old Shop te u prodajna mjesta Eventima. Početak koncerta je u 21 sat.