Za vikend završava OKOLO – sada je prava prilika da pogledate sve intervencije odjednom

Nakon što na zidu kuće Jager u Tkalčićevoj 78 pronađete još jednog Levaleta, krenite prema Kaptolu i galeriji Kranjčar gdje vas čeka glazbeni vrt Akousmaflore

Press materijal

Crveni tepih, kumica na Dolcu, biljke koje sviraju na dodir, novi zanimljivi i humoristični likovi po gradskim ulicama, riječi poezije u prolazu, zeleni plafoni i podovi, književna fotelja, neonsko pitanje, čitanje ljubavi i nevidljiva ljepota u obliku svjetla – sve je to dio projekta „Okolo“ koji završava ovoga vikenda.

Ako još uvijek niste pronašli sve urbane intervencije, sada je prava prilika za malu umjetničku šetnju Zagrebom. Krenite od prolaza Harmica i otkrijte instalaciju s biljkama Botanika “U prolazu”, nastavite prema Dolcu i pogledajte novu kumicu Mislava Lešića. Na početku Tkalčićeve čeka vas Crkva sv. Marije i Levaletovo vjenčanje, a u Radićevoj dva zaljubljena lica Oak Oaka. Produžite prema Zakmardijevim stubama i prošetajte crvenim tepihom Borisa Bare, koji je ručno izradio i čipkasti tabletić na Krvavom mostu, a u hodu možda i uočite Simpsona, Nea iz Matrixa i riblju kost s potpisom Oak Oaka. Svratite do prolaza u Tomićevoj kod Uspinjače i pročitajte poeziju Eve Milković, a potom na Kuli Lotrščak pronađite Levaletovu Piñatu.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

Sjednite s Frakturinom knjigom u Parku Bele IV., a ako vam se čita ljubav, pročitajte ju u parku Grič. Nakon književnog odmora, Malim stubama spustite se u Kožarsku ulicu i prođite ispod zelenog plafona Grow studija, a iza sunčanog sata pratite tragove Oak Oaka. Nakon što na zidu kuće Jager u Tkalčićevoj 78 pronađete još jednog Levaleta, krenite prema Kaptolu i galeriji Kranjčar gdje vas čeka glazbeni vrt Akousmaflore. Ako nakratko skrenete prema Opatovini, na broju 10 vidjet ćete još jedan rad iz portfelja Levaleta, nažalost već djelomično uništen od ruke nepoštivatelja ulične umjetnosti (ali je i dalje vrijedan šetnje), dok vas par kuća niže na adresi Opatovina 15 očekuje sablja Oak Oaka. I za kraj, spustite se do Bakačeve 2 i otkrijte što se skriva iza rešetaka, a par koraka dalje, u Cesarčevoj, dobro se nasmijte Oak Oakovoj patki. Večer, pak, rezervirajte za dvije svjetlosne instalacije – u Art Parku vas čeka Ana Elizabet, a u galeriji Kulturnog centra Mesnička „Nevidljiva ljepota“ Filipa Borellija.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

Događanje organiziraju Nas dve (Ana Mikin, Tina Kovačiček), uz podršku  Turističke zajednice grada Zagreba i Francuskog instituta.

 

Press materijal