Za vikend 640 prometnih prekršaja, rekorderka s 1,94 promila pala u Petrinjskoj

Policija je tijekom vikenda pojačano nadzirala promet.

Foto: Ilustracija

Policija je tijekom vikenda pojačano nadzirala promet. U noćnim satima, od 4. Do 7. listopada, na području Policijske uprave zagrebačke proveli su preventivnu akciju s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 640 prometnih prekršaja, od čega je 38 prekršaja vozača s alkoholom, 269 prekršaja nepropisne brzine, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 67 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, osam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri prekršaja upravljanja pod zabranom, sedam prekršaja upravljanja vozilom koje je neregistrirano ili tehnički neispravno i 194 ostalih prekršaja.
 
Najveća zabilježena koncentracija alkohola je kod 32-godišnjakinje koja je uhvaćena u Petrinjskoj ulici u noći sa subote na nedjelju, oko 2.15 sati. Vozila je automobil s 1,94 promila alkohola u krvi.

44-godišnjaku koji je zaustavljen na Slavonskoj aveniji u noći sa subote na nedjelju, oko 5.10 sati, izmjereno je 1,56 promila alkohola u krvi.
 
Prilikom provođenja akcije, šest osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a sedam osoba je uhićeno i privedeno na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Od 38 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod sedam vozača (18,4%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je osam mladih vozača (21,0%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.