Za sanaciju Puškarićeve nadležne su Hrvatske ceste

Lučko

Autor: Maria Horvat 11/4/2014 16:34

Puškarićeva ulica nema cestu ni kanalizaciju, a gledatelje emisija Zagrebancija na Jabuci TV zanimalo je kada mogu očekivati izgradnju ceste i kanalizacije.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada tvrde kako je Puškarićeva ulica, na dijelu od Karlovačke ceste do Gornjostupničke ceste kategorizirana kao državna cesta D1 i u nadležnosti je Hrvatskih cesta.

– U postupku je ishođenje prostornih dokumenata (lokacijska dozvola i potvrda glavnog projekta) za dvije dionice Puškarićeve ulice, na dijelu od Karlovačke ceste do Gornjeg Stupnika – dodali su iz Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Nakon ishođenja potvrde glavnog projekta, Hrvatske ceste će raspisati postupak javne nabave za izvođača radova na rekonstrukciji prometnice.

– Do tada prometnicu redovito pregledavaju ophodarske službe Hrvatskih cesta te se nakon uočenih oštećenja obavlja sanacija. Granica Grada Zagreba i nadležnost održavanja prometnica nalazi se 20 metara istočnije od Karlovačke, kućni broj 199 (uključujući i obilazni otok na raskrižju Puškarićeva – Karlovačka) – poručuju iz Gradskog ureda.