Vrane im raznose smeće po ulici jer nemaju kante

Vukomerec

Autor:: Tanja Molvarec 7/16/2012 10:08

Ulica Jačkovina u Gornjem Vrapču naizgled izgleda idealno, ali ako malo bolje pogledate primjetit ćete da su stupovi elektre su na jednom dijelu betonski, dok su dalje drveni i da većina kuća nema Čistoćine kante za smeće. i zbog toga svoj otpad moraju ostavljati u plastičnim vrećicama koje nerijetko rastrgaju psi ili mnogobrojne vrane.

– Psi vrećicu samo rastrgaju, ali vrane koje se spuštaju odnesu cijelu vrećicu i onda se sve to rasipa po ulici -kazala je Branka, umirovljenica koja unatoč činjenici da kante nema uredno plaća sve račune Čistoći.

– Računi znaju biti do 200 ili 300 kuna – kazala je Branka.

Stanari se nisu dalje obraćali Vijeću četvrti Podsused Vrapče s ovim pitanjem. Nadaju se cijelo vrijeme da će Čistoća i njima uskoro osigurati kante kako bi se napokon riješili vrećica.

Stanare najviše ljuti činjenica da do kućnog broja 30 kanti ima, a poslije toga više ne. Zato se osjećaju kao  slijepo crijevo grada na koje nitko ne misli.

– Prije godinu dana sam se obratio Čistoći i samo su mi rekli da misle na nas i da ćemo, kada se ukaže prilika, dobiti kante. Valjda su mislili kada bude novca. Ja kantu imam jer sam ju sam kupio, ali nije u redu jer plaćam Čistoći uredno sve – kazao je Darko, stanar Jačkovine. Ulica je nedavno kompletno rekonstruirana, ali pojedini stanari se osjećaju kao da je grad na njih zaboravio.

S obzirom da sve okolne ulice imaju u dvorištu kante, ovi se građani s pravom pitaju zašto se njih uporno ignorira.