Vokalni sastav Gouriena promiče kulturu Jaske

Autor: jastrebarsko.hr 10/23/2013 9:22

Gradonačelnik Zvonimir Novosel u ponedjeljak je primio Vokalni ansambl Gourienu uoči njihovog nastupa na 10. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava koji će se održati 26. listopada u Krapini. Zašto je ovaj prijem važan pokazuje činjenica da su članovi ovog uspješnog ansambla deset djevojaka koje su 2011. godine proglašene najboljim malim vokalnim sastavom Zagrebačke županije.

Djevojke iza sebe imaju niz zapaženih rezultata kao što je sudjelovanje na 14. Susretu zborova i malih vokalnih ansambala održanom u lipnju ove godine u Zaprešiću. Osim toga, Gouriena je predstavljala Županiju na državnom susretu malih vokalnih sastava u Mariji Bistrici.

Gradonačelnik Novosel izrazio je zahvalnost jer time prezentiraju Županiju ali još više pridonose popularnosti Grada Jastrebarsko te im zaželio puno uspjeha na daljnjim natjecanjima i susretima.

O njihovom uspjehu dovoljno govori podatak da su se za ovaj nastup na Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava održale brojne i iscrpne selekcije koje su se odvijale tijekom godine između 12 hrvatskih županija, a pravo nastupa na ovom nacionalnom Susretu osvojila su čak 23 mala vokalna sastava s više od 300 pjevača.

Članice Gouriene poručile su da će pod voditeljskom palicom kojom upravlja Mario Kambić, i dalje se truditi te biti što bolje i kvalitetnije kako bi i u budućnosti svoju Županiju i Grad predstavljale u najboljem svijetlu.