Visoke temperature ne ugrožavaju Snježnu kraljicu

Autor:: Filip Kordić 12/23/2009 19:39

Skijaška slalomska utrka, Snježna kraljica za skijaše i skijašice počinje za deset dana. Kako je danas temperatura zraka daleko iznad uobičajene za ovo doba godine, kontaktirali smo organizatore kako bi provjerili u kakvom se stanju nalazi staza.

 – Utrka nije upitna. Visoke temperature neće naštetiti slalomskoj stazi. Dok je vrijeme bilo povoljno bilo je 40 cm prirodnog i 20 cm proizvedenog snijega koje su ratraci sabili u kompaktnu masu. Zadnje pripreme obaviti će se pred samu utrku kako bi staza biti čvrsta kao beton. – rekao nam je danas Nenad Error, osoba za odnose s javnošću hrvatskoga skijaškog saveza.

Cijena održavanja Snježne kraljice ove će godine iznositi 25,5 milijuna kuna što je 2,5 milijuna manje nego prošle godine. Nagradni fond za pobjednike smanjen je u odnosu na prošlu godinu te sada iznosi 135 000 eura koje će podijeliti prvih 30 natjecatelja. Vrijeme bi se do početka utrke također trebalo popraviti tako da će trenutno visoke temperature ubrzo zamijeniti zimski minusi. Očekuje se i novi snijeg tako da će navijači moći uživati u pravom zimskom ugođaju.