VIDEO: U Dubravi danima razbijaju armirani beton, Državni inspektorat kaže da je sve u skladu sa zakonom

Stanare od buke boli glava, ali bespomoćni su.

Foto: Čitateljica

Radovi u Dubravi uznemirili su stanare inače mirne ulice Gjure Prejca. Naime, HEP-Toplinarstvo počelo je izvoditi radove izgradnje vrelovodnih priključaka za nekoliko stambenih zgrada.

Stanari su na rubu živaca jer danima slušaju razbijanje armiranog betona pa su se na buku odlučili požaliti Državnom inspektoratu.

Iz ove institucije brzo su reagirali i izašli na teren, no nisu utvrdili da je nešto mimo zakona.

“U trenutku nadzora na gradilištu je radio jedan bager i kompresor na dijelu ulice Gjure Prejca 7. Utvrđeno je da se radovi odvijaju isključivo u doba dana od 8:00 do 16:00 sati, iznimno do 17:00, te subotom do 15:00 sati i da će trajati još tri tjedna”, stoji u odgovoru na pritužbu stanara.

Iz Inspektorata su uputili izvođače radova na obveze i prava iz Zakona o zaštiti od buke i Pravilniku o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojoj ljudi rade i borave.

“Za radove na otvorenom prostoru i na građevinama tijekom dnevnog razdoblja, dopuštena je ekvivalentna razina buke od 65 decibela, a u razdoblju od 8:00 do 18:00 sati, dopušta se prekoračenje ekvivalentne razine buke od dodatnih pet decibela”, pojasnili su.

Stanari su nam dostavili i snimku pa sami procijenite biste li mogli izdržati ovakvu buku najmanje tri tjedna.