VGČ PODSLJEME: Krenula izgradnja rotora Šestine, u tijeku je obnova prostorija NK Prigorje, a saniran je i Dom zdravlja

FOTO: Tamara Horvat, Davor Puntijar TEKST: www.zagreb.hr

Na Šestinskom trgu, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević otvorila je radove na izgradnji rotora Šestine koji će se izvoditi u tri faze: rušenje Župnog dvora na lokaciji Šestinski vijenac 1, izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda i javnog kanala te izgradnja kružnog raskrižja Šestinska cesta – Šestinski vijenac – Šestinski trg.

“Ovo je trenutak radosti i ponosa za sve nas zato što će nakon uklanjanja ovog objekta te rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže i izgradnje rotora, ove gužve koje ste svi prilikom dolaska imali priliku vidjeti, biti stvar prošlosti”, rekla je zamjenica gradonačelnika.

FOTO: Davor Puntijar

Završetak ove investicije vrijedne deset milijuna kuna očekuje se u rujnu ove godine.

FOTO: Tamara Horvat

Nakon toga, Pavičić Vukičević je sa svojim suradnicima, obišla Gradsku četvrt Podsljeme i to Dom zdravlja Šestine čije je krovište vapilo za sanacijom.

„Ovdje će, osim opće medicine, pedijatrije i stomatologije, građanima biti dostupna i patronažna služba. Ovakve investicije podižu kvalitetu života na višu razinu jer omogućuju lakši i brži pristup zdravstvenim uslugama, a to nam je i primarni cilj.”

FOTO: Davor PuntijarDonedavni predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak istaknuo je da su građani izuzetno zadovoljni obavljenim radovima te da je, osim novog krovišta, stavljena i nova fasada te postavljena moderna PVC stolarija.

„Ovdje u budućnosti planiramo otvoriti i ljekarnu te vjerojatno i očni centar. Cilj je imati moderan i opremljen Dom zdravlja u Šestinama jer njegove usluge koriste i stanovnici susjednih naselja, Gornjeg grada, Pantovčaka i Černomerca“, rekao je.

Ukupna investicija na Domu zdravlja Šestine iznosila je oko 890 000 kuna.

FOTO: Davor Puntijar

U tijeku je i obnova klupskih prostorija najvećeg nogometnog kluba u podsljemenskoj zoni, NK Prigorje. Zahvalivši zamjenici gradonačelnika i njenim suradnicima na investiciji, predsjednik Kluba Jurica Miholjec je istaknuo da će obnova prostorija i postavljanje umjetne trave na igralište, što je u planu za ovu godinu, značajno poboljšati uvjete treninga za preko 200 igrača svih kategorija Kluba.

„Gradska četvrt Podsljeme broji preko 20 000 stanovnika, a NK Prigorje kao jedini nogometni klub, okuplja najveći broj djece u ovom naselju što se tiče organiziranih aktivnosti i sporta. Trenutno koristimo svlačionice Osnovne škole Markuševec, a po otvorenju novih prostorija ćemo našim članovima pružiti moderne uvjete za utakmice i treninge pa tako i bolje rezultate“, rekao je predsjednik Kluba Miholjec.

FOTO: Tamara Horvat

Ulica Markuševačka Dubrava će također uskoro zablistati novim sjajem. Kako je objasnio Kompesak, trenutno traju radovi sanacije kolnika i nogostupa, a to nakon što je u proteklim godinama riješena plinska, vodoopskrbna i odvodna mreža.

FOTO: Tamara Horvat

Dionica je duga oko 500 metara, a investicija vrijedi 750 000 kuna.