VG u akciji od obrazovanja do zapošljavanja

Autor:: Gorica.hr 12/3/2010 16:00

Na velikogoričkom veleučilištu od 1. siječnja u studentskoj knjižnici radit će Ivan Turković, osoba s invaliditetom.

To je, prema riječima Mirjane Dobranović, predsjednice Udruge za promicanje istih mogućnosti, svijetli primjer u Hrvatskoj kojim se pokazuje da fakulteti otvaraju svoja vrata osobama s invaliditetom.

– Mi samo nastavljamo provoditi politiku Grada Velike Gorice koji je senzibiliziran za potrebe osoba s invaliditetom i drago nam je da smo se aktivno uključili u takav životni stil zajednice – izjavio je dekan Veleučilišta Ivan Tot.

Ugovor između Udruge i Veleučilišta o zapošljavanju Ivana Turkovića potpisan je danas kada se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom, u gradskoj upravi i uz nazočnost gradonačelnika Dražena Barišića.

– Dragi mi je da Veleučilište prepoznaje naša nastojana i provođenje Strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom. Na današnji Međunarodni dan, koji smo mi obilježili prije dva dana susretom i promocijom prvog vodiča, želim poručiti našim sugrađanima da je Velika Gorica grad prijatelj djece ali i Grad prijatelj osoba s invaliditetom. Drugim riječima – nastavit ćemo provoditi ciljeve iz Strategije, poticati daljnje zapošljavanje u samom Gradu i gradskim ustanovama i razvijati svijest naših sugrađana o potrebama izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom – poručio je gradonačelnik.

Prilikom ovog susreta predsjednica udruge Mirjana Dobranović istaknula je Veliku Goricu kao grad koji u postupanju prema osobama s invaliditetom i njihovim potrebama može biti primjer svim gradovima u Hrvatskoj.